Oranje Leeuwinnen tonen klasse, terwijl Oranje Heren een intens gevecht leveren in Pro-League

Waar de vrouwen de wedstrijd volledig wisten te domineren met 8 doelpunten, hadden de mannen een grotere uitdaging voor de boeg. Zij verloren na een zware strijd met 3-2 van de Britten. De wedstrijden vonden donderdagnacht plaats in het Argentijnse Santiago del Estero.

Oranje Leeuwinnen

Na het startsignaal weet Oranje gelijk druk te zetten. Er ontstaan kansen en daar komt vrijwel meteen een corner uit. De eerste van de wedstrijd. Moes staat achter de bal en uit de eerste corner ontstaat er een tweede. Daar valt het eerste doelpunt, Yibbi Jansen zet in de vierde minuut de toon van deze wedstrijd. Het staat 0-1 voor Nederland.

Het spel van Groot-Brittannië lijkt even te veranderen na het eerste tegendoelpunt. Ze spelen feller en gaan de aanval in, maar dit duurt niet lang. De bal raakt de bolle kant van een stick in de cirkel van de Britten. Er wordt een derde corner gegeven en ook deze benut Oranje. Jansen zorgt voor de 0-2.

Nog geen halve minuut later valt het volgende doelpunt al. Jansen probeert het opnieuw, zorgt daarmee voor een rebound en Moes scoort met een prachtige backhand. Nederland heeft het eerste kwart afgesloten met een 0-3 stand. De Britten moeten hard aan de bak willen ze hier nog van terugkomen.

ANP SANDER KONING

In het tweede kwart lijkt er een doelpunt te vallen voor Groot-Brittannië, maar het schot was na een fluitsignaal en wordt dus afgekeurd. Oranje geeft niks weg en zorgt voor een vijfde corner. Aangeefster Moes neemt de bal en ook deze keer vliegt de bal het doel in. Sanders met de 0-4 voor Nederland.

Na de rust lijkt het alleen nog maar erger te worden voor de Britten. Moes zorgt voor de 5-0 en topscorer Jansen volgt met een hattrick. Opnieuw is het Nederland die de loop van deze wedstrijd volledig in eigen handen neemt. Coach David Ralph probeert de Britten nog te motiveren vanaf de zijlijn, maar met nog ongeveer twintig minuten te gaan is het eigenlijk al einde spel voor de Britten. Het staat ondertussen 0-6 voor de Oranje Leeuwinnen.

Ook Fay van der Elst en Luna Fokke krijgen nog een bal het doel in. Ondanks de inspanningen van Groot-Brittannië blijft Nederland heersen en eindigt de wedstrijd met een overtuigende 0-8 overwinning.

Oranje Leeuwen

In tegenstelling tot de vrouwen begint het team van Groot-Brittannië met druk zetten. Het is zoeken naar ruimte aan de kant van Oranje, maar deze wordt niet gevonden. Nederland vindt daarentegen wel ruimte en zorgt voor een corner. Even lijkt het of dit het eerste punt gaat zijn, maar de bal tikt de lat en het blijft 0-0.

In de eerste minuten van deze wedstrijd gaan de teams erg gelijk op. Tot Groot-Brittannië na een aantal tegencorners ineens ruimte vindt aan de kant van Oranje. Met een mooie backhand van Walker wordt de wedstrijd opengebroken. Voor Walker is dit een bijzonder moment, het is zijn 17e goal in internationaal hockey, maar zijn eerste goal voor de Britten. Het eerste kwart wordt afgesloten met een 1-0 stand.

Eén minuut na de start van het tweede kwart volgt dan het doelpunt van Nederland. Croon vindt zijn weg door de verdediging van de Britten en schiet de bal scherp de linkerhoek in. Het staat weer 1-1.

Door de twee doelpunten lijkt het spel pit te krijgen. Oranje benut de ruimte nu veel beter en kansen worden gecreëerd, maar nog niet benut. Groot-Brittannië doet dat daarentegen wel. Nicholas Bandurak draait zich weg en weet de bal het doel in te werken. Het staat 2-1.

De teams gaan de rust in met twee doelpunten voor Groot-Brittannië en slechts één voor Oranje. Jeroen Delmee, coach van team Oranje heeft alle nog alle vertrouwen in deze wedstrijd: “De Britten zijn ongeveer drie keer in onze cirkel geweest en scoren daar dan twee van. Dat terwijl wij veel meer kansen creëren. Het enige wat wij nu nog moeten doen is scoren.”

De wens van coach Delmee komt snel uit. Twee minuten na rust volgt de 2-2, gescoord door Jip Janssen met een krachtige push. Beide teams voelen de druk van de mogelijke shoot-outs en doen alles om op voorsprong te komen.

ANP SEM VAN DER WAL

Groot-Brittannië maakt gebruik van de ruimte die ze krijgen en er komt een prachtige bal vanuit het middenveld. De bal valt perfect in de stick van Walker en hij weet er raad mee. De Britten nemen opnieuw de leiding met drie doelpunten.

Voor Nederland wordt het nu krap. Met nog vier minuten op de klok moet er nog één doelpunt vallen om kans te maken op de winst. In de laatste minuut wordt er nog gezocht naar een corner, maar de VAR zegt niks gezien te hebben. De corner wordt niet gegeven en de Britten winnen deze eerste wedstrijd in de Pro-League met 3-2.