Spectaculaire comeback brengt PSV voor eerst in acht jaar naar knock-out fase Champions League

PSV heeft zich gisterenavond geplaatst voor de laatste zestien van de Champions League. De Eindhovense ploeg kwam in de uitwedstrijd tegen Sevilla op een 2-0 achterstand. Maar in de tweede helft, na een rode kaart voor Sevilla, draaide PSV het volledig om en wist uiteindelijk 3-2 te winnen. De spelers, coach en gehele staf vierden daarna feest met de 2200 meegereisde fans uit Eindhoven.

“De eerste helft was niet om aan te zien”, is de conclusie van Jordan Teze, rechtsback van PSV. In de 24ste minuut krijgt PSV de eerste tegenslag te verwerken, Sergio Ramos tikt binnen uit een vrije trap. Het is de eerste goal van de veteraan sinds zijn terugkeer bij Sevilla. Voor rust lijkt de Spaanse ploeg een tweede treffer te maken uit een counter, maar de goal wordt afgekeurd vanwege een handsbal. Vervolgens moet aanvaller Hirving Lozano het veld geblesseerd verlaten. Noa Lang is ook nog niet fit, dus valt Yorbe Vertessen in. Opvallend want de Belg heeft nog amper minuten gemaakt dit seizoen.

Rode kaart

In de tweede helft schiet Sevilla uit de startblokken en maakt Youssef En-Nesyri uit een razendsnelle counter de 2-0. PSV lijkt dan kansloos te gaan verliezen, maar coach Peter Bosz grijpt in. Ismael Saibari en Malik Tillman komen het veld in voor André Ramalho en Guus Til. Vervolgens wordt PSV enorm in het zadel geholpen. Oud-Ajacied Lucas Ocampos pakt zijn tweede gele kaart na een overtreding op Vertessen en moet het veld verlaten. Sevilla moet vanaf de 65ste minuut met tien man verder.

Anderhalve minuut na de rode kaart maakt Saibari een prachtige goal en tevens de aansluitingstreffer: 2-1. Vervolgens breekt een hele sterke fase aan voor PSV met veel kansen en goed voetbal. Het is wachten tot de gelijkmaker valt en dat gebeurt dan ook in 81ste minuut. Vertessen kopt na een voorzet tegen verdediger Nemanja Gudelj aan, die de bal vervolgens ongelukkig in eigen doel werkt. PSV maakt jacht op de winnende treffer en bestookt het Spaanse doel met schoten. In blessuretijd kopt Ricardo Pepi de winnende voor PSV binnen. Na een goede actie van Vertessen, die razendsnel de verdedigers van Sevilla achter zich laat en de bal perfect voorgeeft op Pepi, die pas tien minuten in het veld staat. Het uitverkochte uitvak ontploft en viert volop feest. Het is gedaan, het laatste fluitsignaal klinkt en PSV kan opgelucht ademhalen.

In afwachting van Arsenal

Arsenal speelt later die avond tegen RC Lens. Bij winst voor de Engelsen is PSV definitief geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Arsenal lijkt er zin in te hebben en staat binnen het halfuur op een 4-0 voorsprong. Uiteindelijk wint de ploeg uit London met maar liefst 6-0. Over twee weken speelt PSV de laatste wedstrijd in de groepsfase thuis tegen Arsenal. Beide teams zijn al gekwalificeerd voor de volgende ronde en kunnen ook niet meer veranderen van positie op de ranglijst. Arsenal eindigt eerste en PSV tweede, ongeacht de uitslag in Eindhoven over twee weken. Sevilla en Lens strijden in deze groep nog om de derde plaats, wat Europa League voetbal oplevert. De teams spelen nog tegen elkaar. Sevilla moet dan winnen om derde te worden, Lens heeft genoeg aan een gelijkspel.

Bron: NOS

In de koker

Maandag 18 december vindt de loting plaats voor de achtste finales van de Champions League. Dan zal blijken wie de tegenstander van PSV wordt. Dat kan een aantal mooie affiches opleveren, onder andere Real Madrid, Bayern München, FC Barcelona en Manchester City kunnen geloot worden. Daarnaast wordt de kas goed gespekt, PSV mag door het spelen in de Champions League al ruim vijftig miljoen bijschrijven.