Oranje-Rood op weg naar de play-offs 

De heren van Oranje-Rood hebben na vijf seizoenen weer kans op de play-offs. De club uit Eindhoven gaat na winst op Den Bosch als koploper overwinteren. Met 28 punten in elf wedstrijden staat de club één punt boven de nummer twee. De Eindhovenaren spelen in de Tulp hoofdklasse, het hoogste hockey niveau in Nederland.  

Zondag 23 november was de laatste speelronde voor de winterstop in de Tulp hoofdklasse. De heren van Oranje-Rood wisten deze speelronde de wedstrijd tegen Den Bosch met 3-2 te winnen en brachten de club daarmee op 28 punten. De club uit Eindhoven voert sinds donderdag 16 november de lijst aan. Ze hebben één punt meer dan de nummer twee Pinoké. Echter hebben de Eindhovenaren een wedstrijd minder gespeeld. Dit komt doordat de wedstrijd tegen Kampong werd gestaakt. 

In de Tulp hoofdklasse komen twaalf clubs in actie. Vorig seizoen zijn de Eindhovenaren niet verder gekomen dan een vijfde plek op de lijst en grepen ze net naast een ticket voor de play-offs. De play-offs worden gespeeld door de nummers één tot en met vier. De nummer één speelt tegen de nummer vier en de nummer twee tegen de nummer drie. De winnaars van deze wedstrijden spelen tegen elkaar voor de landstitel. 

De club is een gefuseerde club. Het vroegere Oranje-Zwart is gefuseerd met EMHC. De kleur van EMHC is rood, vandaar dat er is gekozen voor de kleuren oranje en rood. Sinds de fusie in 2016 heeft Oranje-Rood maar één keer de play-offs gehaald, dat was in seizoen 2017-2018. Na vijf seizoenen zijn de mannen van Oranje-Rood goed op weg naar een ticket voor de play-offs, maar dan moeten zij wel sterk beginnen aan de tweede seizoenshelft.  

Bron foto: ANP/PAUL RAATS

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...