Terugblikkend op een strijd: Beterbiev versus Bivol

Wat het gevecht van de eeuw had moeten zijn afgelopen zaterdagavond, is geëindigd in een avond met een zure nasmaak voor veel boksfans. De wedstrijd tussen de twee titanen Beterbiev en Bivol heeft veel fans achtergelaten met een dubbel gevoel na de discutabele overwinning van Beterbiev.

Het hoofdgevecht van Beterbiev tegen Bivol was een waar slagveld. Het was de eerste keer dat Beterbiev de twaalfde ronde bereikte en het gevecht niet vroegtijdig werd gestopt door middel van knock-out. Beterbiev deelde meer stoten uit, maar Bivol bleef zijn afstand bewaren en was de vechter die met zijn ontwijkende manoeuvres de meeste stoten landde.

Het was een moeilijk gevecht en hoewel Bivol de meeste rondes leek te winnen werd Beterbiev onverwacht uitgekozen tot winnaar. Beterbiev is de onbetwiste lichtzwaargewicht kampioen.

Een bijzonder resultaat

Bivol heeft de partij eervol verloren maar toch stinkt er iets aan het plaatje. Zo vond één jurylid dat Bivol slechts 4 van de 12 rondes had gewonnen, terwijl de meeste fans toch iets heel anders leken te zien. Dit was ook terug te zien aan de reactie van bokspromotor en bekend gezicht Eddie Hearn, die het volgende zei tegen SkySportsBoxing: “Ik wil Beterbiev niet respectloos benaderen, want beiden zijn geweldige vechters, maar ik vind het misselijkmakend dat na een leven lang hard werken Bivol niet de onbetwiste kampioen is vanavond. Hij heeft dat gevecht gewonnen”,vertelde Eddie Hearn. Zowel Bivol als Beterbiev zijn akkoord gegaan met een onmiddellijke rematch.

Zijne excellentie Turki Alalshikh, de adviseur van de Saudi Arabische koninklijke familie en de organisator/betaler van het hele boksevenement, was na het gevecht in de ring met een dreigende vinger richting Bivol te zien. Veel boksfans speculeren er dan ook over dat Bivol verzocht werd niet te klagen over de uitkomst van de wedstrijd.

Whittaker VS Cameron

Behalve het Controversiële hoofdgevecht is er nog een hele hoop gebeurd op de rest van de kaart. De avond begon met Ben Whittaker tegen Liam Cameron, een gevecht dat op papier een makkelijke partij voor Whittaker, de Brit uit Darlaston was. In werkelijkheid was Liam Cameron klaar om alles op alles te zetten om Whittaker het leven zuur te maken. De ontwijkende en uitlokkende bokser werd ronde na ronde verslagen in zijn eigen spelletje. De hardere klappen werden uitgedeeld door Cameron en er werden zelfs wat trucjes gebruikt door de underdog. Het gevecht eindigde op een zeer opmerkelijke manier. Zo kwamen beiden boksers in een worsteling terecht en doken ze over de ring naar de grond. Het schijnt dat de coaches van Whittaker riepen dat hij op de grond moest blijven om zo een verlies te voorkomen, want na de ongelukkige schermutseling bleef de bokser duidelijk aangeslagen op de grond liggen. De wedstrijd kon niet verder gaan en werd gestopt. Hoewel Cameron vrijwel elke ronde leek te winnen, was de uiteindelijke uitslag een gelijkspel.

Wardley VS Clarke

Fabio Wardley tegen Frazer Clarke was de klapper van de avond. De rematch tussen de twee zwaargewichten werd in de eerste ronde al beslist, maar het resultaat zal veel mensen nog bijblijven. Wardley sloeg Clarke in de eerste ronde namelijk met een rechterhoek knock-out. Clarke was een lange tijd bevroren op zijn knieën en leek een flinke deuk te hebben ter hoogte van zijn onderkaak.  Omdat de knock-out zoveel schade aanrichtte, is Clarke na het gevecht gelijk naar het ziekenhuis gebracht voor een operatie. Het gaat inmiddels weer goed met Clarke en hij is goed hersteld van zijn operatie.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Steeds meer spullen naar de kringloop, maar de hoeveelheid afval neemt ook toe

Kringloopwinkels merken dat er sinds vorig jaar veel meer...

Russische ambassade ontkent betrokkenheid bij bomdreiging op ambassades

Den Haag - Oekraïense ambassades in, onder andere, Albanië,...

Tabaksreductie naar 5%: Waarom de Kankeragenda mogelijk te hoog mikt

De Nederlandse Kankeragenda is ambitieus: door drastische maatregelen te...
00:13:33