Vitesse neemt maatregelen na incidenten: kaartverkoop aangescherpt

Vitesse scherpt de kaartverkoop voor de rest van het seizoen aan vanwege de incidenten tijdens de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Feyenoord. Een van de oorzaken was het grote aantal Feyenoord-supporters in de thuisvakken.

Supporters van Vitesse bestormden het veld, waardoor de wedstrijd tijdelijk moest worden stilgelegd. Ook na het duel was het erg onrustig rond het Gelredome. Een van de oorzaken was het grote aantal Feyenoord-supporters in de thuisvakken van het stadion. Vitesse zegt hier over: ”We zullen moeten voorkomen dat er Feyenoord publiek in de Vitesse vakken zit, daarvoor hebben we de kaartverkoop aangescherpt.”

Tijdens de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles, FC Twente, NEC en Ajax is het voor seizoenkaarthouders en fankaarthouders niet meer mogelijk om meerdere tickets te bestellen. Voor de wedstrijden tegen FC Volendam, Almere City FC, Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard is het nog wel mogelijk om meerdere tickets te bestellen.

Peter Rovers, algemeen directeur ad interim, schrijft op de website van Vitesse: ”Emoties horen bij voetbal, maar dit kan nooit de bedoeling zijn. De komende dagen zullen we gebruiken om de betrokkenen, in samenwerking met de politie, te identificeren, om ze een passende straf op te kunnen leggen.”

Foto: ANP / Bart Stoutjesdijk

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...