Volgende tegenstanders voor PSV, Feyenoord en Ajax bekend in Europa

Foto: Salvatore Di Nolfi / EPA

De Nederlandse clubs in de Europese voetbaltoernooien kunnen hun verblijf gaan boeken. PSV treft Borussia Dortmund in de Champions League, Feyenoord neemt het op tegen AS Roma in de Europa League en Ajax staat tegenover FK Bodø/Glimt in de Conference League.

Dortmund kan een van de gunstigere tegenstanders genoemd worden voor PSV in de achtste finales van de Champions League. Earnest Stewart, directeur voetbalzaken bij PSV, is redelijk positief: “Het kon zeker slechter, als je zag dat Manchester City er nog in zat. We hebben een prachtige tegenstander”, meldt hij tegenover de NOS. De ploeg van Peter Bosz speelt eerst thuis op 20 februari. Vervolgens staat de Eindhovense ploeg tegenover de ‘Gelbe Wand’ in Dortmund op 13 maart.

Borussia Dortmund speelde in de poulefase in de ‘groep des doods’, waar het knap boven PSG, AC Milan en Newcastle United eindigde. Voor oud-PSV’er Donyell Malen is het een weerzien met veel bekenden. In 2021 maakte hij de overstap naar Dortmund, waar hij na een moeizame start nu steeds belangrijker wordt. Voor Peter Bosz is het ook een weerzien met zijn oude ploeg, in 2017/18 was Bosz trainer van Dortmund waar hij in december werd ontslagen.

Feyenoord wéér tegen AS Roma

Alle wegen leiden naar Rome, blijkt voor Feyenoord. In de tussenronde van de Europa League neemt de Rotterdamse ploeg het op tegen AS Roma. Dit is het derde seizoen op rij dat dat ze elkaar treffen. De vorige twee keer liep dat niet goed af voor de Rotterdammers. Afgelopen seizoen was dat in de kwartfinale van de Europa League en het seizoen daarvoor speelden de ploegen in de finale van de Conference League.

AS Roma heeft het moeilijk in de competitie, waar het op een zevende plaats staat. In de groepsfase van de Europa League werd Roma tweede, achter Slavia Praag. Feyenoord speelt eerst in de Kuip en mag daarna afreizen naar Rome. In de groepsfase van de Champions League verloor het daar met 1-0 van Lazio.

Ajacieden naar de kou in Noorwegen

FK Bodø/Glimt is de tegenstander van Ajax in de tussenronde van de Conference League. De Amsterdammers spelen eerst thuis en vervolgens uit. De competitie van Noorwegen is al afgelopen, omdat het ’s winters te koud is om te spelen. Bodø is kampioen geworden met negen punten voorsprong op de nummer twee Brann.

De huidige kampioen van de Noorse competitie speelde vorig jaar gelijk tegen PSV in de groepsfase van de Europa League en versloeg later AZ in de achtste finale van de Conference League. Ajax won slechts 25% van haar twaalf Europese wedstrijden tegen Noorse tegenstanders, meldt OptaJohan op X. Op 15 en 22 februari zal blijken of Ajax deze statistiek kan verbeteren.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...