PSV ongeslagen winterkampioen, laatste bekertest tegen Twente wacht

Het seizoen van PSV kan niet stuk. Wedstrijd na wedstrijd in de Eredivisie wordt met verve gewonnen. Zo ook de laatste wedstrijd van het kalender jaar tegen AZ, de Alkmaarders keken in eigen huis al na zestien minuten al tegen een 0-3 achterstand aan. Hoewel de tweede helft minder pijnlijk was, hadden de Eindhovenaren geen kind aan de club uit de Zaanstreek.

AZ-doelman Hobie Verhulst veroorzaakte na zes minuten al een penalty. Na een foute pass van Möller-Wolfe kwam de keeper te laat en trapte hij PSV’er Malik Tillman onderuit. Luuk de Jong benutte de strafschop om zo voor zijn elfde doelpunt van het seizoen te tekenen. Vier minuten later was het Ismaël Saibari, die na een prachtige 1-2 met De Jong beheerst de 0-2 binnenschoof. Ook de 0-3 liet niet lang op zich wachten. Waar iedereen op een voorzet van Sergiño Dest rekenden nadat de linksback opgestoomd kwam in het zestienmetergebied, besloot hij zijn geluk te beproeven in de verre hoek, Verhulst had hier geen antwoord op.

AZ-trainer Pascal Jansen had genoeg gezien en besloot in minuut 36 een driedubbele wissel door te voeren. Hoewel PSV wat gas terugnam, was het niet genoeg om een vuist te maken en ook na 45 minuten hadden de Alkmaarders nog geen poging om te scoren ondernomen. Een klein kwartier later was het weer De Jong die na een voorzet van Saibari de verre hoek vond en de eindstand op 0-4 bepaalde.

Pas één keer eerder wist een eredivisieclub de eerste zestien of meer wedstrijden van het seizoen te winnen. In het seizoen 87/88 wist PSV maar liefst zeventien duels winnend af te sluiten vanaf de seizoenstart, ook dat record ligt voor het oprapen. Samen met de koplopers van Turkmenistan en Brunei, is PSV nog een van de drie foutloze clubs in nationale competities wereldwijd. Donderdag speelt PSV haar laatste wedstrijd van het kalenderjaar tegen Twente in de tweede ronde van de TOTO KNVB beker.