EyWeekly 15 maart 2024

0
1143

In deze eerste uitzending van onze talkshow EyWeekly bespreken we het nieuws van de afgelopen week. Redacteuren van EyDaily schuiven aan om te vertellen over de verhalen die ze hebben gemaakt. Ook hebben we twee gasten aan tafel zitten, die uitleg geven en ervaringen delen over recente gebeurtenissen.

EyDaily-redacteur Eliza Flores ging afgelopen dinsdag met de camera op pad naar Den Haag. Daar presenteerde Jason Bhugwandass zijn rapport over misstanden in de jeugdzorg.
Wensly Francisco was donderdag te gast in Mindlabs tijdens de dag ‘Journalistiek voor Iedereen’. Francisco is documentaire- en filmmaker. Hij werkte o.a. voor Zembla en schreef het boek ‘Rust’. Als gastspreker vertelde hij studenten van Fontys Journalistiek over het belang van diversiteit en inclusie binnen het vak.
Donderdag was er tevens een proefvisitatie op onze opleiding. Daarbij werd het onderwijs getoetst op bijvoorbeeld kwaliteit. Op 28 maart is de officiële visitatie. Michel Goebbels van het managementteam vertelt meer over hoe zo’n visitatie in zijn werk gaat.
Vorige week werd het Brabantse Boekel opgeschrikt door een gezinsdrama. EyDaily-redacteur Isa Mijland, zelf opgegroeid in de plaats, ging in gesprek met bewoners en vertelt aan tafel over haar ervaringen en hoe ze als journalist te werk is gegaan.

Productiecrew EyWeekly:
Presentatie: Teun Doggen
Eindredactie: Thomas Worms
Regie: Daan Vries en Sjoerd van den Bersselaar
Redactie / regie: Alisa Verhulst, Nick Wolters, Noë Fortuin en Sam Krekels
Begeleidend docenten: Rob van den Broek en Marieke Boerefijn