Ontmoetingsdiners voor eenzame buurtbewoners: “Het heeft een positieve invloed op hun welzijn”

Publicatiedatum:

Vanaf donderdag organiseert Albert Heijn en Resto VanHarte t/m woensdag 4 oktober ontmoetingsdiners vanwege de Week Tegen Eenzaamheid. Deze diners zijn op verschillende locaties door het hele land.

Deze week zijn er weer ontmoetingsdiners voor eenzame buurtbewoners, dit doen ze al twee jaar. Resto VanHarte is een organisatie die zich inzet voor ontmoetingen tussen buurtbewoners in de buurtrestaurants. Samen met Albert Heijn organiseren ze dit tijdens de Week Tegen Eenzaamheid. In 2020 gingen de bedrijven voor het eerst samenwerken om feestelijke kerstdiners te organiseren voor mensen die zich eenzaam voelen tijdens de feestdagen. Tegenwoordig doen ze dit ook tijdens de Week Tegen Eenzaamheid. “De reden dat wij dit ieder jaar organiseren is, omdat bepaalde groepen in de samenleving meer risico lopen op eenzaamheid. Zij hebben meer behoefte aan sociale contacten”, vertelt Renske Westerhof woordvoerder van Resto VanHarte.

75-plussers, alleenstaanden of mensen met een lager inkomen melden zich vaak aan voor deze ontmoetingsdiners. Zo’n 75 procent van de gasten komt vast naar de diners die wij zelf organiseren in onze buurtrestaurants.  “Uit enquêtes die wij afnemen bij de gasten blijkt dat iedereen door de diners sociale contacten heeft opgedaan. Ze spreken zelfs buiten de diners met elkaar af.”

Positieve invloed

Het aantal gasten is teruggelopen sinds corona en is nog steeds niet op het niveau van voor de coronaperiode, maar er blijven nog genoeg gasten geïnteresseerd in de diners. “Het heeft een positieve invloed op hun welzijn”, aldus de woordvoerder van Resto VanHarte.

Deze diners worden gehouden op verschillende locaties in Nederland. Geïnteresseerde kunnen zich online of telefonisch bij een Resto aanmelden.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...