Stadion de Galgenwaard in Utrecht podium voor juichen, uitzwaaien en de oranje sfeer

Publicatiedatum:

De Oranje Leeuwinnen speelden gisteren in Utrecht hun eerste thuiswedstrijd in de Nations League tegen Engeland. The Lionesses waren in uitwedstrijden, onder leiding van hun coach Sarina Wiegman, nog ongeslagen. Tot aan gisteren. De Leeuwinnen wisten de Engelse ploeg met 2-1 te verslaan.

De schmink werd in de rij voor de pendelbus nog even op de wangen gesmeerd. Iedereen had iets oranjes om, aan of bij. En de oranje sfeer vlaggen die de fans in het stadion kregen, maakten het hele plaatje af. 

“Voor de wedstrijd had ik het gevoel dat we het niet gingen redden, zeker door het verlies tegen België”

Oranjefan Iris Charlier (19)

Tijdens de wedstrijd galmde het “Holland, Holland” en de wave was precies twaalf keer door het stadion gegaan. Juichen konden de oranjefans, in de uitverkochte Galgenwaard in Utrecht, gisteren zeker. Met goals van Lieke Martens en Renate Jansen sprongen de toeschouwers twee keer uit hun stoelen. Al was het doelpunt van Martens stiekem een cadeautje van de grensrechter, laat ESPN al snel zien in een Instagram post. Daniëlle van de Donk gaf de assist namelijk vanaf buitenspelpositie, maar door het ontbreken van een VAR stond het doelpunt op het scorebord. Invaller Jansen liet de Galgenwaard helemaal schudden. De speelster van FC Twente schoot in de negentigste minuut de 2-1 hard in de rechterbovenhoek.

De winst kwam voor veel fans als een verrassing: “Voor de wedstrijd had ik het gevoel dat we het niet gingen redden, zeker door het verlies tegen België. Uiteindelijk toch fijn dat we in een stadion vol oranjefans winnen, dat doet wat met de sfeer.” Dit vertelde oranjefan Iris Charlier (19) na afloop van de wedstrijd. “De terugweg was goed geregeld maar wel proppen. De bussen reden af en aan, er werd veel geduwd en iedereen stond als sardientjes op elkaar.”

Uitzwaaien

Zes oud internationals namen na afloop van de wedstrijd afscheid van de fans. Maar liefst 344 interlands speelden ze met z’n allen bij elkaar. Sari van Veenendaal (91 interlands), Stefanie van de Gracht (107 interlands) en Kika van Es (77 interlands) werden door het publiek uitgezwaaid na een onthaal van hun ex-teamleden. Ook ex-oranje speelsters Marije Brummel (29 interlands), Ellen Jansen (16 interlands) en Kelly Zeeman (24 interlands) liepen mee met de ereronde van de oranje speelsters.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...