ADE: Een geheim, exclusief pop-up feest van muzieklabel Modus

Publicatiedatum:

Afgelopen week vond de 28ste editie van Amsterdam Dance Event (ADE) plaats. De Nederlandse hoofdstad werd overspoeld door duizend evenementen, verspreid over 200 locaties. Ook het Drum & Bass label Modus deed dit jaar voor het eerst mee door een ‘secret pop-up party’ te organiseren. Alle mystiek rondom dit concept wekte een grote nieuwsgierigheid op. Wat konden bezoekers van deze avond verwachten?

Wie van Electronic Dance Music (EDM) houdt, is vast en zeker bekend met het concept van Amsterdam Dance Event. De eerste editie van het jaarlijkse dansevenement in 1995 was direct een groot succes. In de daaropvolgende jaren is Amsterdam Dance Event uitgegroeid tot een van de grootste elektronische muziekevenementen ter wereld. Tijdens de editie van dit jaar was het weer raak: een recordaantal van een half miljoen bezoekers trok naar de hoofdstad trok om te dansen, netwerken of workshops te volgen, meldt het ANP.

Veelbelovend muzieklabel 

Het platenlabel Modus werd gelanceerd op 22 april 2022 als samenwerking tussen de twee grootste Oostenrijkse namen in de Drum and Bass scene: Camo & Krooked en Mefjus. Gezamenlijk hebben ze bijna 1.5 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify. Het ontstaan van het label wordt gezien als een van de spannendste en veelbelovende samenwerkingen in de afgelopen jaren. Dit jaar deed het label voor het eerst mee aan Amsterdam Dance Event. En ze hielden niet zómaar een feest: een secret pop-up party met gratis entree, een geheime locatie en toegang voor maar een geringe 300 personen.

Lotingen en geheime verwijzingscodes 

Het evenement, dat plaatsvond op 21 oktober, werd ruim twee weken van tevoren aangekondigd op Instagram en Facebook. Je kon toegang krijgen tot het feest door mee te doen aan een loting óf door een ‘geheime verwijzingscode’ door te geven, die onderaan in de beschrijving van het sociale mediabericht verborgen was. Wie bij het aanmelden voor de loting de geheime code (#bitterballen) invoerde werd automatisch op de gastenlijst gezet.

‘See you on the dancefloor’ 

Drie dagen voor het feest kregen de mensen die op de gastenlijst stonden een uitnodiging waarin de locatie werd vrijgegeven. De feestgangers werden in het Ruby Emma Hotel verwacht: een chic hotel op loopafstand van het Amsterdam Amstel station. Op de dag zelf kregen ook de mensen die niet op de gastenlijst stonden onverwachts een e-mail. Voor iedere afmelding die er was, hielden de organisatoren van het feest één plek vrij voor de onfortuinlijke deelnemers die niet op de gastenlijst stonden. Maar vol is vol, dus wees er vroeg bij om je plek te garanderen, stond in het bericht.

Peace, love and unity 

De dag van het pop-up feest: bezoekers werden tussen half acht en negen uur in het hotel verwacht. Bij aankomst werden de feestgangers vriendelijk ontvangen door de portier. Het interieur, stijlvol qua inrichting en kleurrijk verlicht, viel direct op. Hier en daar zag je enkele hotelbezoekers met nieuwsgierige gezichten. Ze manoeuvreerden zich door het feest om bij hun hotelkamers te komen. De gardrobe was na verloop van tijd vol en wie pech had, moest zijn bezittingen ergens bij de bar of lounge achterlaten. Verspreid over de lobby hadden bezoekers hun spullen gedumpt om de dansvloer op te gaan, vol vertrouwen dat de mede-feestgangers niet zomaar iets zouden meenemen dat niet van hen is.

Afwisselende stijlen 

Om negen uur ‘s avonds trapten de opkomende Drum and Bass artiesten Artino en [BORDERS] het feest af. Ze wisselden elkaar af op de decks en draaiden een ‘back to back’. Wat begon met rustige, soulvolle tracks eindigde met steeds stevigere nummers vol energie. Dat de artiesten een verschillende draaistijl hebben, viel te merken aan de continue afwisseling tussen rustige melodieën en nummers met meer energie. Maar dat contrast is volgens Artino juist de kracht van hun openingsset geweest. “De sfeer was direct al erg goed. De zaal stond meteen grotendeels vol en mensen hadden er écht zin in, dat merkte je aan alles”, vertelt hij over zijn openingsset.

Energieke bassmuziek

Een uur later werden de Nederlandse DJ’s opgevolgd door de twee grote namen van het platenlabel: Camo & Krooked en Mefjus. Deze talenten vormden samen een live set die doet denken aan kunst dat is omgetoverd tot muziek. De klanken in de nummers zaten vol met emotie, waardoor je je één voelde met de muziek én de rest van het publiek. Anderhalf uur lang danste de mensen op de muziek met een grote variatie aan de kenmerkende, euforische klanken van Camo & Krooked en de onmisbare, grimmige tonen uit de tracks van Mefjus. Na afloop verlieten de feestgangers het feest met een voldaan gevoel, waarschijnlijk met hun gedachtes alweer bij de volgende editie van Amsterdam Dance Event.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...