BREAKING: Erasmus MC geëvacueerd na brand en schietpartij, paniek in Rotterdam

Bij twee schietincidenten in het Erasmus MC in Rotterdam zijn drie mensen gewond geraakt. Volgens Rijnmond vond er op de donderdag eerst een brand en een schietpartij plaats in een flink aangetast huis vlakbij. De dader zou daarna zijn doorgegaan naar het Erasmus MC, waar een grote brand ontstond en de beschietingen verder gingen.

Een getuige bij het incident van Erasmus MC meldt: “Het gebouw werd ontruimd. Er kwamen gillende studenten in overvloed vanuit het onderwijscentrum. We zitten met zijn allen opgesloten in een kamer, er is totale chaos en we weten niet wat we moeten doen. Er leek een explosie te zijn en het gehele gebouw is omsingeld. We mogen niet naar buiten.” Een verdachte is aangehouden, de politie gaat uit van een eenmansdaad.

De verdachte is opgepakt bij het helikopterplatform van ziekenhuis Erasmus MC, bevestigt Politie Rotterdam. Inmiddels is de brand geblust en ligt het gebouw vol met water. Patiënten worden op ziekenhuisbedden naar buiten gebracht. Een docent is neergeschoten; degene verkeerde in levensgevaar en is overleden.

Om 18.45 wordt er een persconferentie gehouden in het Stadhuis van Rotterdam.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55