Het Belang van De Visweek ‘’als we samenwerken komen we verder’’

Deze week is de start van de 11e editie van de jaarlijkse Bewuste Visweek. Het Aquaculture Stewardship Council (ASC) en het Marine Stewardship Council (MSC) organiseren De Bewuste Visweek om mensen er bewust van te maken hoe er met vis omgegaan wordt.

.

ASC- en MSC staan voor een goede en verantwoorde viskweek en voor duurzame visvangst” MSC zorgt ervoor dat de leefgebieden van vissen gezond blijven en dat vissen leven in gebieden waar niet overbevist wordt”, vertelt Astrid Kösters, PR- en communicatiemedewerker.Tijdens de Visweek willen ze mensen ook kennis laten maken met vissoorten die misschien nog niet zo bekend zijn, zoals schaal- of schelpdieren. Het kennismaken en wisselen van vis is beter voor de toekomst van de oceaan, meldt het keurmerk op zijn website.  Op deze manier wil MSC ook goede cijfers krijgen op jaarbasis. ‘’80 procent van de vis in supermarkten heeft een MSC.’’ Aldus Astrid. ‘’

Veel grote bedrijven en organisaties werken mee aan de Visweek, die is opgezet door het ASC en het MSC. Een van de supermarkten die een samenwerking heeft met de keurmerken is de Jumbo. In een bericht op de website laat Jumbo weten aandacht te besteden aan viskeurmerken: “Bij Jumbo maken we bewust de keuze voor vis die duurzaam gevangen of verantwoord gekweekt is. Dit doen we om te zorgen voor voldoende vis in onze wateren en om de natuur te beschermen. Zo steunen we ook de kwekers die goed zorgen voor hun medewerkers en helpen we lokale vissers aan een duurzame toekomst.”

Supermarkten werken mee aan het onder de aandacht brengen van de Visweek, maar profiteren er ook van. Zo hebben ze vaak aanbiedingen op vis in deze week. ‘’Winkels promoten de Visweek in de winkel en in de folders die ze uitbrengen. Als we samenwerken komen we verder.’’ Aldus Astrid.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:24:55

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...