Ajax benadert Michael van Praag voor het voorzitterschap in RVC: ”Morgen of overmorgen verwacht ik witte rook”

Ajax laat zojuist op hun website weten dat ze voor een mogelijke positie in de Raad van Commissarissen in gesprek zijn met Michael van Praag. Op het KNVB-congres ‘Ons voetbal is van iedereen’ bevestigt van Praag het verhaal. De club heeft ook contacten gelegd met Leo van Wijk.  

Het zijn voorlopig verkennende gesprekken en er loopt nog niks concreets. Gisteren stapte Pier Eringa uit de RVC van Ajax, maar het zou kunnen zijn dat Van Praag en of Leo van Wijk hem opvolgt. Er zijn de afgelopen tijd veel veranderingen gaande in de top van Ajax. Na de klassieker Ajax-Feyenoord, trad Sven Mislintat al af als technisch directeur.  ‘’We zijn nog gesprek. Er zijn nog een paar mensen die zich er over moeten buigen. Morgen of overmorgen verwacht ik witte rook. Ik ben veertien jaar voorzitter geweest van Ajax en zes jaar voorzitter van de raad van commissarissen, dus ik weet wel een beetje hoe de hazen daar lopen‘’, laat van Praag weten. 

Successen

De 76-jarige van Praag was ruim 14 jaar voorzitter van Ajax. Hij vierde veel successen met de club uit Amsterdam. Zo won Ajax onder zijn leiding de Champions League en Wereldbeker. Van Praag was ook voorzitter van de KNVB en zat in het bestuur van de UEFA. Van Wijk, oud-topman van de KLM, zat al eerder in de raad van commissarissen van Ajax. Hij was ook een aantal jaren voorzitter van het toezichtsorgaan van de club uit de hoofdstad. 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...