Docenten vinden het vwo-eindexamen wiskunde dit jaar ‘uitzonderlijk moeilijk’

Het vwo examen wiskunde krijgt een N-term van 2,1. Dit betekent dat het examen zeer moeilijk was. Om leerlingen elk jaar hetzelfde te kunnen beoordelen wordt de N-term aangepast naar de moeilijkheidsgraad van het examen. Nog nooit is de normering voor een examen wiskunde zo hoog geweest. “Normaal liggen de N-termen tussen de nul en twee, dit is echt uitzonderlijk”, zegt de woordvoerder van het College voor Toetsen en Examens (CvTE).

De N-termen voor de Centraal Examen worden bepaald door het docentenoordeel over de moeilijkheidsgraad en de N-termen van afgelopen jaren. Volgens de woordvoerder van het CvTE had het klagen bij LAKS dit jaar geen zin: “de klachten die binnengekomen zijn bij het LAKS hebben dit jaar geen invloed gehad op de N-termen.”

Menno Lagerway, bekend van Math with Menno, had deze N-term niet verwacht. “Er waren in de afgelopen jaren andere examens die ik lastiger vond dan deze en die hadden een lagere N-term.” Menno had zelf een normering van 1,8 verwacht voor vwo wiskunde B en een normering van 1,5 voor vwo wiskunde A. “Het is echt zeldzaam dat het zo hoog ligt, vooral voor wiskunde A.”

Wil je meer artikelen van de Nieuwsmakers lezen? Klik hier om al de artikelen terug te lezen en volg ons ook op Instagram!  

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...