Door SV Venray opgezette project ‘Tour de Cultuur’ wint Michael van Praag award 2023 

Publicatiedatum:

Op het KNVB-congres ‘Ons voetbal is van iedereen’, is de MVP (Michael van Praag) award uitgereikt aan het door SV Venray opgezette Tour de Cultuur. Met de jaarlijkse prijs wordt iemand (of een collectief) beloond die zich heeft ingezet voor inclusie, toegankelijkheid en diversiteit binnen het voetbal. 

Het is Michael van Praag zelf die de prijs uitreikt aan Sv Venray.  ‘’We zijn veel in gesprek geweest om elkaar beter te begrijpen. Ik had dit niet verwacht. Het is een mooie erkenning voor de inzet van onze vereniging’’, aldus de voorzitter van de Limburgse club. SV Venray bezoekt met het initiatief verschillende groepen om kennis te maken, te verbinden en erachter te komen hoe ook de multiculturele gemeenschappen het gevoel van ‘voor iedereen, voor altijd’ kunnen krijgen. 

Jury 

Ieder jaar wordt de winnaar van de MVP-award bepaald door een onafhankelijk samengestelde jury uit het amateur en betaalde voetbal. Jurylid Just Spee heeft lovende woorden over voor het winnende initiatief van SV Venray: ‘’Iedereen moet aan voetbal kunnen deelnemen. Jullie initiatief geeft handen en voeten aan het initiatief: voetbal is voor iedereen.’’  

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...