EHBO cursussen steeds populairder bij de jongere generatie

EHBO cursussen worden steeds populairder onder jongeren, zo concludeert Het Rode Kruis. Na een burgerinitiatief zien vooral scholieren en jonge ouders steeds vaker de noodzaak in van zo’n cursus. In kleinere plaatsen lijkt het aantal leden juist af te nemen.

LISSE – Een instructeur laat aan cursisten zien hoe een reanimatie in zijn werk gaat tijdens een EHBO-cursus. Er is veel animo voor EHBO-cursussen na het incident met Christian Eriksen die op het EK-voetbal in elkaar zakte en moest worden gereanimeerd. ANP SEM VAN DER WAL

Bastiaan van Blokland, woordvoerder van Het Rode Kruis, ziet een stijging in het aantal cursisten in alle leeftijdsgroepen. Onder andere door hun diverse campagnes. EHBO-cursussen worden aantrekkelijk gemaakt omdat ze worden aanpast aan de doelgroep. Door bijvoorbeeld op sportclubs of bij mensen thuis cursussen te organiseren.  Dit om zoveel mogelijk mensen met deze belangrijke kennis te bereiken. 

Stijging jongere generatie

Volgens het Rode Kruis is er sinds het burgerinitiatief in 2019 om EHBO in het onderwijs te krijgen, een sterke groei te zien. Vooral op middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Rick Pieters van EHBOcursus.nl uit Tilburg krijgt ook steeds meer aanvragen binnen: “We zien vooral een groei onder jongeren en jongvolwassenen die onze cursussen volgen. Met een sterke vraag vanuit bedrijven zoals kinderdagverblijven, zorginstellingen en scholen.”

Ook is er een jaarlijkse stijging bij jonge ouders te zien die een EHBO-cursus volgen gericht op baby’s en kinderen. Deze stijging merken ze bij het EHBO bureau Amsterdam ook: “Wij krijgen de laatste tijd steeds meer aanvragen voor EHBO cursus baby en kind. Ouders die bang zijn voor verstikking bij hun kind nemen deel aan de cursus, maar soms ook al in de zwangerschap.”

Vergrijzing

Er is meer aanbod voor EHBO-cursussen in de grotere steden. Dit komt mede door de grotere bevolkingsdichtheid. Dat merken ze ook in Goirle. Daar heeft de EHBO vereniging last van het aantal leden dat afneemt en van de vergrijzing die er binnen de organisatie steeds meer ontstaat. Terwijl bij verschillende organisaties in Tilburg de aanvragen naar EHBO cursussen binnenstromen. 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...