Met ludieke actie hoopt onderwijsbond druk op politiek op te voeren 

Voorafgaand aan een debat van de Tweede Kamer over het lerarentekort is er vanochtend op het Buitenhof actie gevoerd. De Algemene onderwijsbond(Aob) roept het Ministerie van Onderwijs op om tot een deltaplan te komen. Dit lange termijn plan is bedoeld om het lerarentekort op te lossen en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. “We hebben een oerdegelijk saai plan nodig voor de komende 15 jaar”, aldus Tamar van Gelder, voorzitter van de Aob. 

“We hebben een oerdegelijk saai plan nodig voor de komende 15 jaar

Tamar van Gelder, voorzitter Algemene onderwijsbond

Een te hoge werkdruk is één van de oorzaken die ervoor zorgt dat ruim 30 procent van de docenten op het VO na de eerste 5 jaar uitstroomt, verteld Danielle Woestenberg. Zij is voorzitter CNV Onderwijs en was vanochtend ook aanwezig. Het toekomstbestendig maken van het onderwijssysteem is het hoofddoel van het Deltaplan. Om dit te kunnen realiseren is er op veel vlakken verbetering nodig. Zo zouden er meer vaste contracten moeten komen, meer zeggenschap van docenten en een regionale aanpak van het lerarentekort. Elk puzzelstukje stond vanochtend centraal voor zo een verbeteringspunt. De voorzitters van de onderwijsbonden hebben deze stukken samen gelegd om de urgentie te benadrukken.

De Tweede Kamer nam onlangs, met tegen zin van de Minister, een motie van GroenLinks/PvdA aan voor zo een deltaplan. “Dit plan gaan we gezamenlijk formuleren, samen met de sociale partners en de professionals”, legt van Gelder uit.  

Puzzel actievoerders

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...