Grote brand in Tilburg zuid

TILBURG – Omstreeks 15.00 uur werd er vandaag een brand gemeld bij de brandweer in Tilburg. Het ging over een woningbrand in het Gardiaanhof in Tilburg zuid. Volgens omwonenden was het even schrikken.

Om 15.15 uur arriveerde de brandweer en konden ze aan de slag gaan. Zij kregen ondersteuning van vijf politieauto’s en een ambulance. Er raakte geen gewonden. Wel is de bewoonster van het desbetreffende adres haar woning kwijt. “Er is niks meer van over”, vertelt een brandweerman. De andere appartementen eromheen komen weg met alleen wat rookschade.

De oorzaak is volgens de politie en de brandweer nog niet bekend. “Onze pieper ging af, met de melding woningbrand in Tilburg zuid. Toen zijn wij gelijkgekomen.”, vertelt een brandweerman. Ook de politie weet hier nog niks over. Zij hebben verschillende getuigen gesproken maar dit heeft niks opgeleverd.

De omwonenden werden wel verplicht om buiten te blijven totdat alles gecheckt was door de brandweer. “We werden niet geïnformeerd en moesten maar buiten wachten. Hier schrok ik wel van, ik wilde mijn eigen appartement zien.” vertelt Gardiaanhof bewoner Pepijn Cremers.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...