‘Herdenkings-protest’ voor gestorven kinderen in Gaza: ‘Wij hopen mensen de ogen te openen’  

Publicatiedatum:

Rotterdam- Stichting Plant een Olijfboom organiseert op 20 december een protest om de dode kinderen in Palestina te herdenken. Met de hulp van duizenden donatoren heeft de stichting 8 duizend gebruikte schoenen ingezameld. Deze schoenen gaan ze neerzetten op de Binnenrotte in Rotterdam om duidelijk te maken om hoeveel kinderen dit nou echt gaat. De directeur, Esther van der Most organiseert het protest.

Het protest in Rotterdam is georganiseerd om de duizenden omgekomen kinderen te herdenken en om op te roepen te stoppen met het bombarderen van de Gazastrook. Er zijn in de afgelopen 75 dagen ongeveer 26 duizend doden en 52 duizend gewonden geteld. 8 duizend van de doden waren kinderen, maar dat is waarschijnlijk meer, meldt Esther. ‘’De teller is stil blijven staan op 8000, omdat het statistieken centrum gebombardeerd is’’. Esther zegt dat de doden nog wel omhoog lopen, maar de teller van de kinderen staat al even op 8 duizend. 

De reden voor dit protest is volgens Esther om wat inzicht in het drama te geven. ‘’We hebben het hier over 8000 kinderen en op papier kan je daar niet iets goed bij voelen’’. Ook zegt de directeur dat het belangrijk is om stil te staan bij de duizenden kinderen die zijn gestorven in de oorlog.  

De schoenen zijn in een kleine week ingezameld. Vrijwilligers van ‘Free Palestine on the way’ konden bij 60 inzamellocaties de donaties ophalen. Het inzamelen van kinderschoenen zal de komende periode ook doorgaan zodat dit soort protesten vaker georganiseerd kunnen worden.  

  

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...