Poepoverlast in Nijmegen

Publicatiedatum:

In Nijmegen zijn ze bezig met de voorbereidingen voor oud en nieuw. Vanwege vuurwerkoverlast hebben ze de vuilnisbakken verwijderd. Echter brengt dit enige overlast met zich mee. Zo blijven er poepzakjes liggen op plekken waar voorheen prullenbakken stonden omdat hondeneigenaren deze zakjes niet kwijt kunnen.

Overlast

De Dar, het afvalinzamelaars bedrijf van de regio Nijmegen, geeft aan dat er afvalzakken geknoopt zijn aan de palen waar de bakken voorheen aan hingen. “Deze vervangen we zoals gebruikelijk. Mocht er een zak weg zijn en er hondenpoepzakjes los bij de paal liggen, ruimen we dat natuurlijk op”, aldus communicatieadviseur Michelle Stuiver. Toch stapelen de zakjes onder de vuilnisbakken zich op omdat de beloofde vuilniszakken er lang niet altijd hangen. Dat zorgt voor overlast. Zo moet je oppassen waar je loopt om niet per ongeluk in een zakje poep te stappen en komt er een nare geur vanaf. Vooralsnog vraagt De Dar via hun site aan mensen om hun afval en hondenpoep mee naar huis te nemen en daar weg te gooien.

Schade

Vuilnisbakken worden vaak vernield tijdens oud en nieuw door vuurwerk. Het vervangen van de bakken is best prijzig. Zo kost een bak al rond de driehonderd euro. Bij de jaarwisseling van 2021 toen vuurwerk ook al verboden was in Nijmegen was er al voor zestienduizend euro aan schade gemeld aan onder andere vuilnisbakken, zout strooibakken en verkeersborden.  Om de financiële schade te beperken haalt De Dar de prullenbakken dus uit voorzorg weg. 

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...