Empathie in plaats van partij kiezen

Publicatiedatum:

Heftige strijd, onschuldige doden en verkeerde intenties. Deze week bereikte het Israël-Palestina conflict een nieuw kookpunt. In Nederland besluiten we dan te gaan protesteren en hangen we verschillende vlaggen op. De ene persoon moet er wat van vinden en de andere kijkt alleen maar toe. Maar waarom? Een van de meest ingewikkelde conflicten uit onze ‘o zo’ grote geschiedenis. Veel mensen snappen er helemaal niets van. Het is zo ver van ons vandaan.
Toch kiezen velen in Nederland ervoor om een kant te kiezen. Halsema kiest ervoor om de vlag van Israël uit te hangen en in Rotterdam gaan we de straat op om te protesteren voor Palestina. Weten wij wat er daar momenteel speelt? Weten wij de feitelijke details van de geschiedenis tussen de twee?  Het antwoord op dat laatste is JA, maar dan alsnog is het lastig om zomaar een kant te kiezen. Je kiest niet wie er minister-president moet worden in ons eigen kikkerlandje of tussen de voetbalclubs Ajax of Feyenoord. Het is voor zoveel onschuldige burgers van Israël en Palestina een nachtmerrie. Laten wij dan in Nederland vooral onze steun betuigen aan deze mensen in plaats van een kant te kiezen in dit complexe conflict.
Het is niet te vergelijken met Rusland dat Oekraïne binnenvalt. Blijf dus vooral je gezonde verstand gebruikten en kies geen partij wanneer jij hier geen reden voor hebt.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...