Inzamelingsactie Afghanistan gaat als een speer; bedrag blijft oplopen

Visions for Children doet er momenteel alles aan om het getroffen Afghanistan hulp te bieden. Nú, juist wanneer het erg nodig is, komt de hulporganisatie met een eigen inzamelingsactie. 

Al zeventien jaar is Visions for Children werkzaam in Afghanistan. Met al tal van eerdere succesvolle noodhulpprojecten op hun naam, zijn ze nu ook volop in actie om geld in te zamelen. “We mogen het Afghaanse volk niet vergeten en moeten aan hun zijde blijven staan. Vooral nu, nu zovelen van hen vlak voor het begin van de winter hun levensonderhoud hebben verloren”, vertelt een medewerker van Visions for Children.

Voorbij het streven 

De inzamelingsactie ‘earthquake’ wordt verspreid via verschillende wegen op sociale media. Inmiddels zijn er al bijna 12.000 donaties en is het streven van 5.000 euro al ruimschoots behaald, maar ze stoppen zeker nog niet. “Onze collega’s zijn ter plaatse en inventariseren de meest dringende noden. Vanwege de afgelegen ligging van sommige dorpen zal dit enige tijd duren. Zeker is dat er druk wordt gewerkt voor schoon drinkwater, voedsel, dekens en noodonderdak voor de overlevenden. Wij zetten daarom onze inzamelingsactie voort”, aldus Visions for Children. 

Ramp 

Visions for Children vindt dat wat er in Afghanistan gebeurt, af en toe onder de radar blijft. “De aarde schudde zaterdag acht keer in de provincie Herat met een magnitude van 6,3 op de Schaal van Richter. De aardbeving richtte grote schade aan. Ruim 2.500 mensen kwamen om het leven en ruim 2.000 anderen raakten gewond. Dertien dorpen werden volledig verwoest en talloze mensen liggen nog steeds begraven onder het puin. Veel plekken zijn door de vernielde toegangswegen van de buitenwereld afgesloten, waardoor de omvang van de ramp tot nu toe alleen maar te raden is. De zoektocht naar overlevenden is aan de gang. Daarnaast zijn er nu mensen die dringend hulp nodig hebben, omdat ze hun levensonderhoud hebben verloren aan de aardbeving.”

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...