Dierendag: ‘Zet je dier altijd in het zonnetje’

Publicatiedatum:

Het is dierendag en dat betekent dat je je huisdier goed in het zonnetje mag zetten. Toch kan je band met jouw huisdier niet optimaal zijn. Dat kan verschillende redenen hebben. Gedragstherapeut Gerrie Habers geeft een aantal tips om uw band met uw huisdier te verbeteren.

‘’Terugkomend op je vraag over hoe je je huisdier het best in het zonnetje kan zetten op dierendag’’, zegt Habers, ‘’ik vind dat je je huisdier altijd in het zonnetje moet zetten. Het gaat erom dat je het dier altijd erkenning geeft. Dat is ook gelijk mijn eerste tip: probeer van elkaar te leren en te kijken naar de behoefte van je dier’’, zegt ze. 

Tijdens de coronaperiode is er een grote stijging van het aantal huisdierbezitters en ook de daarbij horende problemen. Habers merkt dit ook in haar kliniek. ‘’Mensen hebben een te snelle keuze gemaakt voor een huisdier. Mijn tweede tip is dan ook: kijk vooral naar wat er bij jou past en bekijk het dier als individu. Mensen kiezen vaak hun dier uit op uiterlijk en op basis van raseigenschappen, maar elk dier is anders.’’ De grootste problemen ontstaan door onbegrip van elkaar volgens Habers. 

De laatste tip van Habers is dat huisdiereigenaren moeten gaan genieten van hun dier, zeker op dierendag. ‘’Uit je slof schieten helpt niet, want dieren zitten anders in elkaar dan mensen. Boos worden kan het gedrag van je huisdier veranderen, dus zoek altijd naar de oplossing’’, besluit Habers.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...