Inspectie: ‘Situatie Ter Apel onhoudbaar’

De hygiëne bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is onvoldoende terwijl de druk steeds hoger wordt. Dat zijn de conclusies die naar voren komen uit een inspectierapport van de GGD Groningen. ‘Het is een absolute schande dat we geen hulp krijgen’, zegt burgemeester Velema.

Afgelopen zondag vond er op verzoek van de gemeente Westerwolde een onderzoek plaats. Inspecteurs troffen in de wachtruimtes van het COA en IND onder meer volle afvalbakken, vuile toiletten en ongereinigde matrassen aan. Ook is er geen mogelijkheid om kleding te wassen en drogen, zo is te lezen in het rapport wat EenVandaag heeft gepubliceerd.

Het COA heeft het verslag van de GGD nog niet ontvangen, laat een woordvoerder weten aan ANP. De druk op het aanmeldcentrum blijft onverminderd hoog. Afgelopen dinsdag werd al bekend dat de gemeenten Stadskanaal en Groningen tijdelijk asielzoekers gaan opvangen om Ter Apel te ontlasten.

Geen reactie
Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde was bij de inspectie aanwezig. De burgemeester is verdrietig en geschrokken van wat hij heeft gezien. De gemeente heeft nog geen officiële reactie van het COA gehad op het rapport. Ook is de hulp ingeschakeld van Rode Kruis om noodvoorzieningen als douches, dekens en hygiëneproducten te leveren voor mensen in de wachtkamer.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55