Jongerenpartij spreekt zich uit over winst PVV

Publicatiedatum:

De opmars van de PVV met maar liefst 37 zetels heeft een golf van reacties veroorzaakt. Zo ook bij jongerenpartij van de VVD, de JOVD. Ook bij voorzitter Mauk Bresser zorgde de verkiezingsuitslag voor verbazing.

Mauk Bresser (23) voorzitter van JOVD en student International Business Law, zegt dat de jongerenpartij niet schrok dat de PVV groter is geworden, maar wel van de uiteindelijke grootte. Bresser meent dat de kiezers een signaal met een duidelijke boodschap hebben afgegeven. Er moet bijvoorbeeld iets gedaan worden aan de problemen waar het land mee zit zoals het huizentekort, klimaatverandering etc. Het volk is het naar Bressers weten zat.

De VVD en PVV verschillen erg van mening over een aantal onderwerpen. Dit komt vooral door de grote verschillen in hun waarden. Volgens de voorzitter van de JOVD heeft de PVV het te veel over migratie en is er weinig tot geen aandacht voor klimaatverandering en kansengelijkheid. Geert Wilders heeft aangegeven dat hij wat punten overboord wil gooien, maar volgens Bresser zijn er nog steeds onderwerpen waarbij de partijen gaan botsen. ‘’Met de zetelverdeling op dit moment zijn er weinig dingen mogelijk. Als je nu de PVV weer niet meeneemt, wordt ze alleen maar groter. Het gesprek moet je nu aangaan”, aldus Bresser.

VVD wilt niet in kabinet

Fractievoorzitter Dilan Yeşilgöz heeft gezegd dat de VVD niet in het kabinet wil, door het verlies van 10 zetels. Daarentegen is de partij wel bereid om een eventuele coalitie te gedogen. Bresser zegt dat de jongerenpartij daar niet een specifieke mening over heeft. De mening is vooral dat ze Wilders niet als minister-president willen zien. ‘’De steun voor Oekraïne moet blijven, de Nexit mag niet komen, de klimaatplannen mogen niet verminderd worden. Oftewel, er mogen geen drastische veranderingen komen’’, stelt Bresser. Wilders zegt premier te willen zijn voor alle Nederlanders. Bresser stelt dat dat haast niet kan door de uitspraken die Wilders in de afgelopen twintig jaar heeft gedaan.

Verkenner Gom van Strien stapt op

De PVV mag als grootste partij het voortouw nemen, als het gaat om het kiezen van een verkenner. Bresser vindt het opmerkelijk dat er binnen no-time een verkenner werd gekozen, notabene een Eerste Kamerlid van de PVV. Hij stelt dat de PVV in eerste instantie een apolitieke verkenner wilde. Ook vindt de voorzitter het merkwaardig dat Van Strien nu al zo snel weg is. ‘’Als de verkenner nú al weg is, dan gaat er iets mis. Ze zullen Kamerleden aan moeten blijven leveren. Daar zitten toch grote haken en ogen aan’’, aldus Bresser.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...