Wilders in gesprek met nieuwe verkenner

Geert Wilders heeft een nieuwe verkenner op het oog. Dinsdag maakt hij vermoedelijk de naam bekend. PVV’er Gom van Strien stopte maandagochtend nadat bekend werd dat er tegen hem een aangifte van oplichting en omkoping loopt.

Wilders zegt tegenover de camera van de NOS dat de nieuwe verkenner meer afstand heeft tot de politiek. Hij is nog in gesprek met de kandidaat. De partijleider gaat eerst nog praten met de andere lijsttrekkers, voordat hij de opvolger voordraagt.

Wilders wist nergens van
De PVV-leider vindt het “niet prettig” dat hij niet op de hoogte was van de aangifte tegen Van Strien. De afgelopen dagen was er contact tussen Wilders en de senator: “Het was voor ons allebei vrij snel duidelijk dat de publicaties doorgaan. Hij zou deze week vooral bezig zijn met ballen terug koppen. Dus kwamen we samen tot de conclusie dat het, helaas, beter is om ermee op te houden”, zegt Wilders tegen de NOS.

Gom van Strien werd vrijdag aangesteld als verkenner. Dit weekend kwam NRC met een publicatie over de PVV’er. Er ligt vanuit het bedrijf Utrecht Holdings een aangifte tegen Van Strien. Tot 2009 was de senator bestuurder bij het bedrijf. Van Strien en zijn opvolger zouden aandelen van het bedrijf hebben overgedragen aan spin-off bedrijven. Dat was weer ten gunste van zijn echtgenote die bestuurder was bij de spin-off bedrijven.

Van Strien zegt tegen L1 dat hij later deze week met een uitgebreide reactie komt. Meer wilde het Limburgse Eerste Kamerlid niet zeggen. Van Strien ontkent de beschuldigingen.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55