Booker Prize 2023 uitgereikt aan schrijver Paul Lynch

Publicatiedatum:

De Booker Prize 2023 is dit jaar uitgereikt aan Paul Lynch. Zijn boek Prophet Song levert volgens de jury verbluffende taalprestaties om te zien. Zichtbaar geëmotioneerd nam hij de award in ontvangst.

De Ierse schrijver won met zijn boek Prophet Song. Een dystopische roman over een moeder die haar gezin bij elkaar probeert te houden in een Ierland dat uit elkaar dreigt te vallen. Lynch deed er 4 jaar over om het boek te schrijven.

Voordat hij auteur werd schreef hij al voor verschillenden kranten zoals de Sunday Tribune waar hij filmcriticus was. Ondertussen heeft de Ier al vijf romans op zijn naam staan. Dat er iets in het water zit van het smaragdgroene eiland is wel duidelijk. Hij is alweer de vijfde Ierse schrijver die de prestigieuze prijs weet te winnen.

De Booker Prize is een literaire prijs die elk jaar wordt uitgereikt aan de auteur van het beste Engelstalige boek. Aan de prijs is een geldbedrag van 50.000 euro gekoppeld.

Andere genomineerde waren: Study For Obedience (Sarah Bernstein), This Other Eden (Paul Harding),  If I Survive You (Jonathan Escoffery), Western Lane (Chetna Maroo) en The Bee Sting (Paul Murray).

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...