Licentie Vitesse ingetrokken, club nadert akkoord met Coley Parry

ARNHEM- Gaat Vitesse de Houdini-act volbrengen, of komt er toch weer een dramatische wending in Hollywood aan de Rijn? De KNVB trekt in ieder geval op dinsdag 9 juli de proflicentie van Vitesse in omdat de Arnhemmers een aantal fundamentele zaken nog niet hebben opgelost. De club heeft nu nog twee weken de tijd om orde op zaken te stellen.

Dat de licentiecommissie van de KNVB de proflicentie zou intrekken, kwam voor de Arnhemse club niet als een verrassing. De Arnhemmers leverde vorige week geen dekkende begroting in, konden niet garanderen over een bankrekening te beschikken en hebben geen accountant. Vitesse heeft direct aangegeven in hoger beroep te gaan tegen het besluit.

Deadline

Vitesse heeft nu tot 9 juli de tijd alles te regelen, dat is een keiharde deadline. Mocht Vitesse dan nog niet alles geregeld hebben, wacht er alleen nog een gang naar de burgerrechter. Daarna zou het pas definitief einde verhaal zijn voor de op een na oudste club van Nederland. Op uitstel van de KNVB hoeft Vitesse in ieder geval niet meer te rekenen. De voetbalbond is de afgelopen weken vaak coulant geweest met de deadline, maar met de start van de competitie die nadert, is verder uitstel niet mogelijk voor Vitesse.

Akkoord met Parry

Een van de belangrijkste voorwaarden om profvoetbal in Arnhem te houden, is het oplossen van de enorme schuldenlast die het heeft bij de Amerikaanse investeerder Coley Parry. De Amerikaan die Vitesse graag had willen overnemen, heeft een claim van veertien miljoen euro op Vitesse. Dit is het grootste struikelblok voor de club.

De redder in nood die Vitesse kan redden van de afgrond, luistert naar de naam: Guus Franke. Deze Nederlandse investeerder, eigenaar van investeringsfonds Axiom Partners in Zwitserland, is bereid de schuld bij Parry af te lossen en de begrotingstekorten voor de komende seizoenen te dichten. Franke is een Gelderse ondernemer die vroeger vaak wedstrijden van Vitesse bezocht. Boudewijn Sanders, lid van de businessclub en aandrager van de investeerder, spreekt van een ‘droomhuwelijk.’

Zo is het weer een dag vol uiterste voor Vitesse. Aan de ene kant is de licentie ingetrokken, aan de andere kant lijkt het grootste probleem opgelost. Guus Franke moet nog wel goedgekeurd worden door de nieuwe raad van commissarissen van Vitesse en uiteindelijk langs de KNVB. Mocht dat allemaal goed verlopen, dan hebben crisismanager Edwin Reijntjes en zijn adviseur Paul van der Kraan hun huzarenstukje volbracht.


 [JK1]Rijn

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...