Loopbaancoach ziet verzuim in Helmond toenemen door long COVID; ook mentale klachten nemen toe 

Door Max van der Wal

De coronacrisis laat nog steeds haar sporen achter, zo ook in Helmond waar het verzuim door onder andere long COVID en stress en burn-out klachten flink toeneemt, vertelt loopbaancoach Bernadette Kwaks. Hierdoor hebben steeds meer werknemers behoefte aan een loopbaancoach om weer terug aan het werk te kunnen.

Konsilo, waar Kwaks werkzaam is, houdt zich bezig met onder andere verzuim, loopbaanvraagstukken en duurzame inzetbaarheid. Kwaks geeft aan dat ze in deze periode drukker is dan gewoonlijk met verzuimvraagstukken. De toename van long COVID speelt hier een zeer grote rol in. De oorzaak hiervan is dat mensen tijdens de piek van de coronacrisis te laat of niet behandeld zijn. Ook door de werkdruk in de zorgsector vallen veel werknemers uit met mentale klachten zoals stress en burn-out.  

Ook geeft de loopbaancoach aan dat er door deze klachten veel werknemers in een bepaald traject belanden waar ze langer ziek zijn dan één jaar. Hierdoor moet er volgens de wet gekeken worden naar een alternatieve baanmogelijkheid om te re-integreren op de arbeidsmarkt.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:24:55

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...