De Cacaofabriek zorgt voor politieke onrust

Publicatiedatum:

De verzelfstandiging van Het Speelhuis vanaf 1 juli gaat niet door, terwijl de gemeente dat twee jaar geleden al besloot. Het college van burgemeester en wethouders heeft begin juni het besluit genomen om wel door te gaan met het proces van de verzelfstandiging van het Speelhuis, maar 1 juli 2023 gaan ze niet halen.

Volgens cultuurwethouder Van Lierop, die over dit dossier gaat, zijn De Cacaofabriek en Het Speelhuis twee belangrijke culturele instellingen in Helmond. “We maken ook even pas op de plaats voor de bestuurlijke fusie tussen de Cacaofabriek en het Speelhuis. Vanwege de zorgvuldigheid die beide processen vragen, hebben we meer tijd nodig. Zorgvuldigheid gaat hier boven snelheid.”

Serge van de Brug (VVD) en Louis van de Werff (Helder Helmond) hebben zich verdiept in de problemen rondom de Cacaofabriek. Van de Brug heeft zich bezig gehouden met de financiële onjuistheden rondom de Cacaofabriek en heeft hierover een betoog geschreven. Van de Werff heeft zich vooral bezig gehouden met de (ex)betrokkenen. Het vertrek van de oude eigenaren roepen veel vragen op bij Helder Helmond en daarna is het balletje gaan rollen. “Ik vraag me van sommige zaken af, net als de opsteller van het betoog dat zelf doet, of het wel om feiten gaat of om geruchten of onwaarheden,” zegt de cultuurwethouder.

Dit onderwerp is al jaren lang bezig en roept emoties op volgens de wethouder. “Uit dit betoog én uit alle debatten die er over dit onderwerp zijn geweest, blijkt de grote betrokkenheid van politieke partijen. Dat kan ik alleen maar waarderen, want daaruit blijkt dat zij cultuur net zo’n warm hart toedragen als dat ik dat doe,” zegt cultuurwethouder Van Lierop.

Dilayra Verbrugh
+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...