Nederland steeds populairder onder Duitsers

Er is een flinke toename van bijna 6 miljoen Duitsers die de grens oversteken naar Nederland voor een dagje uit of vakantie, meldt RTL Nieuws na onderzoek van de NBTC. Er zijn meerdere redenen waarom Nederland zo populair is onder de Duitse gasten.

Duitsers kiezen vooral bestemmingen uit met flexibele annuleringsvoorwaarden, meldt Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Ze willen zekerheid hebben mocht er iets gebeuren dat ze de vakantie nog altijd kunnen annuleren. Nederlandse reisorganisaties bieden deze voorwaarden en bevelen het ook aan. Ook is Nederland een buurland, waardoor Duitsers niet lang hoeven te reizen voordat ze bij de plaats van bestemming zijn. Nederlanders staan ook bekend om hun kennis van verschillende talen, waaronder Engels en Duits en wordt gezien als een sfeervolle omgeving en gastvrije bevolking. Dit staat beschreven in het onderzoek van het NBTC over hoe Duitsers naar Nederland kijken.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat Noord-Holland de populairste provincie is voor Duitsers om op vakantie te gaan. De kust is al jaren de populairste bestemming in Nederland onder de Duitse gasten. Stedentripjes in Nederland staan op de tweede plek. Volgens cijfers van het CBS verbleven in 2021 maar liefst 387.000 Duitsers in hartje Amsterdam. De gebieden met bossen en heide in Midden-Nederland zijn het minst in trek om te bezoeken. 62 procent van de Duitsers komen naar Nederland voor rust en familievakanties, dat blijkt uit de cijfers van het CBS. Uit het onderzoek van het NBTC staat dat Duitsers het wel een nadeel vinden dat Nederland een vrij duur land is, met betrekking tot horeca, tanken en parkeren. Ondanks de prijsverschillen tussen de twee landen willen de Duitsers toch nog graag naar ons kikkerlandje komen.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...