Ontdek de wereld van Da Vinci: bekroonde kunstervaring opent deuren in Amsterdam

0
133

Vandaag is het zo ver: de award winnende ‘Da Vinci: Genius Experience’ opent zijn deuren. Vanaf nu is de interactieve kunstvoorstelling te bewonderen in het Amstel Design District in Amsterdam. Deze voorstelling maakt het mogelijk om een kijkje te nemen in het creatieve brein van alleskunner Leonardo Da Vinci. Laat jij je meevoeren tijdens deze spectaculaire art experience?

De ‘Da Vinci: Genius Experience’ ging in première in Berlijn en werd daar bekroond met twee toonaangevende prijzen: de Art Directors Club Award voor ‘de beste meeslepende ervaring’ en de Creative Pool Award voor ‘het beste experimentele ontwerp’. Goed nieuws voor kunstliefhebbers, want van 30 november tot augustus 2024 is de voorstelling te zien in het Amstel Design District in Amsterdam.

Geen traditioneel museumbezoek

Dat de ‘Da Vinci: Genius Experience’ niet lijkt op een traditioneel museumbezoekje is duidelijk, maar wat is het dan wel? Chantal Musquetier, co-founder van Creatives United, legt uit wat je kunt verwachten: “Da Vinci Genius is een interactieve kunst beleving waarin het leven, de visie en het werk van Da Vinci tot leven komen. In de voorstelling zie je hoeveel invloed zijn werk heeft gehad op onze huidige samenleving.’’ 

Als veelzijdig genie schilderde Da Vinci de Mona Lisa, bedacht hij zowel de katapult als het kanon, ontwierp hij de vliegmachine die moderne vliegtuigen en helikopters inspireerde, en ontwikkelde hij bruggen en viaducten als architect. 

Historische uitvindingen, met de nieuwste technologie

Tijdens de voorstelling kun je je laten onderdompelen in de denkwereld van Da Vinci. Dankzij digitale projecties en de nieuwste AI- technologie ben je omringd door zijn iconische kunstwerken. Anders dan in andere musea mag je tijdens dit bezoek alle kunst aanraken en je laten verrassen door wat er gebeurt.

Wie weet kom jij, net als Da Vinci, tot nieuwe uitvindingen en ontdekkingen.‘’Ik hoop dat mensen hier weggaan met een gevoel van inspiratie, dat ze geïnspireerd worden om lief voor elkaar te zijn en voor de wereld,’’ aldus Musquetier.

De redactie op pad

Nog voordat deze bijzondere kunstervaring zijn deuren opende, mocht onze redactie een kijkje nemen. Nieuwsgierig? In deze video vind je een sneak preview!