Organisatie Pride Amsterdam maakt thema bekend 

De 27e editie van Pride Amsterdam staat volgend jaar in het teken van verbinding. Het thema TOGETHER werd vandaag bekend gemaakt door de organisatie. Pride Amsterdam 2024 is van 27 juli tot en met 4 augustus.  

“In een polariserende samenleving komt de lhbtiqa+-community regelmatig onbedoeld tegenover elkaar te staan, in plaats van naast elkaar. Juist in een tijd waar regenboog-identiteiten internationaal vaker onder druk staan en mensen vrijheden verliezen, is het belangrijk dat iedereen elkaar weer weet te vinden”, vertelt de organisatie. Het thema van dit jaar is daarom TOGETHER.  

Pride Amsterdam wordt dit jaar voor de 27e keer gevierd. In de hele hoofdstad worden evenementen georganiseerd die aandacht vragen voor de acceptatie en gelijkheid van lhbtiqa+ personen. Een aantal thema’s van de voorgaande jaren: YouAreIncluded, My Gender My Pride en TAKE PRIDE in us. 

De Pride trapt op 27 juli af in het Vondelpark en sluit op 4 augustus af met een feest op de Dam. “De exacte invulling van het programma komt in het voorjaar, maar zoals altijd vindt de botenparade de eerste zaterdag van augustus plaats”, vertelt Lucien Spee de Castillo Ruiz, directeur van Pride Amsterdam.   

foto: ANP, Ramon van Flymen

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55