Pro-Palestijnse demonstraties op stations en bij kantoor Booking.com

Publicatiedatum:

Op verschillende stations in Nederland vinden weer pro-Palestijnse demonstraties plaats. Reden voor de demonstratie is omdat het Nakbadag is. De Palestijnen herdenken dat op 15 mei 1948 750.000 Palestijnen zijn verdreven uit Israël. De NS verwacht geen ongeregeldheden.

De demonstraties zijn in de vorm van sit-ins. Dan zitten de demonstranten op de grond van het station. Zo vinden de sit-ins plaats in Amsterdam, Breda, Eindhoven, Den Haag en nog vele andere stations. In Den Bosch is de demonstratie geannuleerd. De rest begint om 18:00 uur en duurt tot 19:00 uur.

Lawaaidemonstratie bij Booking.com

Verder is er een bijzondere demonstratie in Amsterdam. Daar vindt ook nog een mars plaats richting het kantoor van ‘Booking.com’, een reissite waar je je verblijf kan boeken. Vervolgens gaan de demonstranten lawaai maken voor het kantoor. De reden volgens de organisatoren van de sit-ins, Palestine NL, is omdat ‘Booking.com medeplichtig is aan Israëlische oorlogsmisdaden.’ De reissite zou namelijk vakantieverblijven aanbieden op de Westelijke Jordaanoever.  

‘Stations geen plek om te demonstreren’

De Nederlandse Spoorwegen maakt zich geen zorgen voor ongeregeldheden. “Aantal maanden geleden vonden deze demonstraties ook plaats. Toen hadden we geen overlast in onze dienstregeling hierdoor,” vertelt een woordvoerder van NS. “Maar demonstraties op onze perrons zijn onwenselijk, ongeacht de inhoud.”

Toch benadrukt de woordvoerder dat NS zich niet bemoeit met het demonstratierecht: “Daar gaat de politie en de gemeente over.” De NS houdt de demonstraties wel in de gaten. “We zijn wel de oren en ogen van onze stations.”

Wil je meer artikelen van de Nieuwsmakers lezen? Klik hier om al de artikelen terug te lezen en volg ons ook op Instagram!

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rattenplaag en onrust: buurtbewoner laat spoor van chaos achter 

In een normaal gesproken rustige buurt in de gemeente...

Nederlandse schrijvers en journalisten pleiten in petitie voor een staakt het vuren in Gaza

Het geweld in de Gazastrook blijft doorgaan en veel...

Ondanks gewonnen rechtszaak gaat Efteling nog niet uitbreiden

De Efteling heeft de rechtszaak over het bezoekersaantal, dat...