Paris Saint-Germain bekert door na comeback in drukke wedstrijd

Publicatiedatum:

Paris Saint-Germain (PSG) mag zich klaarmaken voor de halve finale van de Champions League. De Franse ploeg verslaat FC Barcelona met 1-4 in een chaotische wedstrijd, en bekert daarmee door. PSG verloor de thuiswedstrijd, maar is erin geslaagd een comeback waar te maken.

De Braziliaan Raphina was weer belangrijk voor Barcelona. De vleugelaanvaller, die in de uitwedstrijd ook tweemaal tot scoren kwam, opende in de twaalfde minuut de score en zette de Catalanen op een 1-0 voorsprong. Het voorwerk kwam van de piepjonge Lamine Yamal. De 16-jarige aanvaller versnelde van de zijkant en gaf de bal snoeihard voor. De voorzet kwam aan bij Raphina die de bal, met meer geluk dan wijsheid, via de knie het doel in werkte.

Na zo’n half uur spelen, moest Barcelona het met tien man gaan afmaken. Verdediger Ronald Araújo kreeg namelijk een directe rode kaart na het neerhalen van Bradley Barcola. Barcola liep één op één met de keeper, maar daar stak Araújo een stokje voor door, net buiten het strafschopgebied, aan zijn schouder te trekken. De Uruguayaanse verdediger was het niet eens met de keuze en beweerde zelf dat het een schouderduw was. Als gevolg van de rode kaart werd Yamal, die eerder in de wedstrijd nog een assist gaf, gewisseld voor verdediger Iñigo Martínez.

Dembélé doet oude club pijn

Tien minuten na de rode kaart profiteerde PSG van het overtal. Ousmane Dembélé, die tot vorig seizoen nog uitkwam voor Barcelona, rost de voorzet van Barcola in het dak van de goal. Dembélé, die overigens bij elk van zijn balcontacten werd uitgefloten, bracht de score hiermee op gelijke hoogte.

In de slotsecondes van de eerste helft was Dembélé weer heel dicht bij een treffer. Na een strakke voorzet nam hij de bal op de volley en schoot centimeters naast. Barcelona is in de eerste helft niet meer tot echte kansen gekomen na de rode kaart.

PSG veel sterker uit de kleedkamer

De club uit Parijs begon sterk aan de tweede helft en beloonde zichzelf met een doelpunt. Middenvelder Vitinha kreeg de bal uit een corner, waarna hij van ver de bal in de onderhoek schoot. Hiermee stonden de clubs cumulatief op gelijke hoogte.

Enkele minuten later kreeg Barcelona trainer Xavi Hernández een directe rode kaart. Hij was het oneens met een beslissing van de scheidsrechter en schreeuwde en schopte van alles langs de lijn. Ook de assistent-trainer van Barcelona kreeg later een rode kaart.

Kort daarna werden de problemen voor Barcelona nog groter. Dembélé werd binnen het strafschopgebied onderuitgehaald en kreeg een penalty. Kylian Mbappé verzilverde deze strafschop en liet de doelman kansloos. Door deze penalty kwam PSG cumulatief op voorsprong.

In de laatste minuten kwam PSG er nog met een counter uit. De ploeg liep met drie spelers op doelman Marc-André ter Stegen af, maar wist in de eerste twee instanties niet te scoren. Pas toen Mbappé de bal met een gelukje voor zijn voeten kreeg, was de wedstrijd écht beslist. Hij schoot de 1-4 binnen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met drie rode kaarten en negen gele kaarten.

PSG mag zich nu klaarmaken voor de halve finale tegen Borussia Dortmund. De Duitse ploeg won van Atlético Madrid, waardoor de twee elkaar weer treffen. PSG en Dortmund speelde in de groepsfase ook al tegen elkaar. Hier werd door in Parijs door PSG gewonnen, en in Dortmund werd gelijkgespeeld.

Hectische aanvang

Er was al wat chaos voorafgaand de wedstrijd. De spelersbus van Barcelona werd door eigen fans bekogeld. De fans dachten dat het de spelersbus van de tegenstander was, maar hebben zich door de rook vergist.

Morgen zijn er meer Champions League wedstrijden. Een vooruitblik op die wedstrijden lees je hier.