The Notorious Conor McGregor keert terug naar de UFC

Op zondag 14 april heeft UFC (Ultimate Fighting Championship) baas Dana White bekend gemaakt dat Conor McGregor een rentree zal gaan maken in de ring. McGregor neemt het 29 juni op in de T-Mobile Arena tegen Michael Chandler. MMA en kickboks trainer Bennie Monsma: “De terugkeer van McGregor zal goed zijn voor de sport, wel twijfel ik over zijn helder- en fitheid.”

De 35-jarige McGregor eindigt zijn driejarige pauze van de UFC tijdens de editie UFC 303. Met een record van 22-6-0 wordt McGregor gezien als een van de beste en meest spraakmakende MMA-vechters ooit. Chandler staat met een record van 23-8-0 op dit moment op plek zes in de gewichtsklasse lightweight.

MMA-fan Mohammed Keiarishi is erg positief over de terugkeer van McGregor: “Toen ik hoorde dat McGregor terug zou keren naar de UFC werd ik gelijk enthousiast. Hij is toch echt nu al een legende in de vechtsport. Wel vraag ik mij af of hij het nog in zich heeft om te winnen.”

Het laatste gevecht van McGregor eindigde in 2021 met een verlies van de huidige nummer drie in de gewichtsklasse lightweight, Dustin Poirier. McGregor ging naar huis met een tko (technical knockout) en een gebroken been.  Chandler verloor in 2022 ook zijn laatste gevecht, wederom van Dustin Poirier.

McGregor’s shape

Monsma: “Ik heb recent een paar interviews gezien van McGregor en hij leek erg verward, hij had tics, knipperde veel met zijn ogen, haalde steeds zijn schouders op en kwam niet helder uit zijn woorden. Dit vond ik apart omdat McGregor bekend staat als een super zelfverzekerde en verbaal sterke man. Ook is zijn fysiek enorm veranderd, hij is niet meer de lightweight die hij ooit was. Hij is in kilo’s aangekomen en ziet niet meer uit zoals een MMA-kampioen hoort uit te zien.”

De afgelopen jaren

De afgelopen jaren is McGregor met van alles bezig geweest maar weinig met topsport. De Ier heeft zich als eerste vooral beziggehouden met zijn Proper No. Twelve op de markt zetten. Op de sociale media doet hij er alles aan om zijn whiskey bedrijf zo groot als mogelijk te maken. Ook heeft McGregor recent Forged Irish Stout, een donker bier, op de markt gebracht. Daarnaast heeft de vechter zijn eerste officiële acteerdebuut gemaakt. De Ier is te zien in de Hollywood film Road House. Deze stond op nummer 1 als “Highest Prime Video Ranked Movie”.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55