Twee kinderen (12 en 14) en een man (19) overleden na dodelijk ongeluk op A1

Publicatiedatum:

Bron: ANP/Lex van Lieshout

Een 19-jarige man uit Roemenië is zaterdagavond op de A1 bij knooppunt Hoevelaken frontaal op een andere auto gebotst. De spookrijder en twee kinderen (12 en 14 jaar) in de andere auto kwamen daarbij om het leven.

Het is zaterdagavond rond 22:00 uur als een bestuurder van een personenauto op de verkeerde weghelft beland. De Roemeen knalt tegen een andere personenauto met vier inzittenden. Twee zusjes komen daarbij direct om het leven. Ook de spookrijder overleeft het niet. Hij overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

De ouders van de zusjes van het gezin uit Hilversum liggen zwaargewond in het ziekenhuis. “De situatie is zorgelijk, maar stabiel’’, zo laat een woordvoerder van de politie weten.

Het is nog toe niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De politie is wel omstanders van het ongeluk dankbaar. “Ze gingen meteen handelen, ondanks de gevaarlijke situaties. Het is waardevol om te zien dat mensen geen filmpjes of foto’s gingen maken’’, zegt de politie tegen NU.nl.

Nachtmerrie
De twee kinderen waren beiden leerling van het Comenius College in Hilversum. Op de school wordt maandagochtend stil gestaan bij het ongeluk. Ook slachtofferhulp zal daarbij aanwezig zijn voor docenten en leerlingen. Volgens burgemeester Van den Top is de hele Hilversumse gemeenschap in het hart geraakt. “Dit heeft een enorme impact op heel veel mensen. Het is verschrikkelijk verdrietig. Hier word je heel stil van.’’

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...