Vanaf 2025 mogelijk enorme prijsstijging in treinkaartjes

NS-president-directeur Wouter Koolmees heeft vanochtend in een presentatie aangegeven dat de treintickets vanaf volgend jaar flink duurder worden. Ook hoopt Koolmees dat de politiek opnieuw zal toespringen om de verwachte prijsverhoging en treinkaartjes en abonnementen op te vangen.

AMSTERDAM – Tijdens een presentatie over de jaarcijfers van 2023 gaf Koolmees aan dat de treintickets vanaf 1 januari 2025 duurder zullen worden. Hij voegde hieraan toe dat hij wel zoveel mogelijk wil voorkomen dat dit voor de rekening van de reiziger komt.

In oktober 2023 maakte het demissionaire kabinet bekend dat er 120 miljoen euro wordt vrijgemaakt om de prijsverhoging te voorkomen. Dit bedrag was voor één jaar. “Er is dus een risico dat dat die prijsverhoging op 1 januari 2025 weer terugkomt. “Tegelijkertijd heeft de politiek ook gezegd te willen kijken naar een structurele oplossing. Daar houd ik me dan maar aan vast.” voegt Koolmees hieraan toe.

“Wij zijn op dit moment ook druk bezig met het zoeken naar oplossingen. Wij hopen dat deze prijsverhoging niet nodig is.” vertelt persvoorlichter Oscar van Elferen. Het vrijgemaakte bedrag van 120 miljoen was een eenmalige hulpactie van de regering. Als de politiek de NS niet verder kan helpen, zal er volgend jaar een flinke verhoging in prijs te zien zijn. Ieder jaar wordt de prijs verhoogd door de inflatie. In 2025 zal een bepaald percentage worden opgeteld bij de jaarlijkse prijsverhoging, dus een dubbele verhoging. “Natuurlijk hopen we dat wij of de regering met een oplossing komen zodat we deze dubbele prijsverhoging tegen kunnen gaan”, voegt van Elferen hieraan toe.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...