Supportersvereniging keurt online haat af: ‘Voetballen doe je met elf man’ 

Ajax-speler Anton Gaaei is zondagmiddag voor de tweede keer dit seizoen vroeg in de wedstrijd gewisseld. Dit was voor veel supporters de reden om haatreacties onder zijn posts te plaatsen. De supportersvereniging AjaxLife keurt dit gedrag volledig af. 
ALKMAAR – (l-r) Anton Gaaei of Ajax, Ahmetcan Kaplan of Ajax, Ajax coach John van’t Schip tijdens de Nederlandse Eredivisie wedstrijd tussen AZ Alkmaar en Ajax Amsterdam in het AFAS stadion op 25 februari 2024 in Alkmaar, Nederland. ANP MAURICE VAN STEEN

Interim-trainer John van ’t Schip nam tijdens de persconferentie verantwoordelijkheid voor de situatie. Ook reageerde hij op de online haat die Gaaei kreeg. “Dat vind ik heel vervelend voor hem, maar dat is de laatste tijd wel aan de hand met sociale media.” Ook de supportersvereniging AjaxLife neemt afstand van de online haat. “Teleurstelling hebben en uiten mag, maar voetballen doe je met minstens elf man. Individuele spelers op die manier benaderen vinden wij niet kunnen.” Door de grote aantallen haatreacties, die hij in eerdere wedstrijden ook al ontving, heeft de verdediger al zijn posts op sociale media verwijderd. 

Gaaei werd snel naar de kant gehaald door Van ’t Schip nadat hij balverlies leed, wat een gevaarlijke counter voor AZ veroorzaakte. Ook bij de 1-0 verloor hij de bal, waarna Ruben van Bommel de openingstreffer op zijn naam zette. De wedstrijd werd uiteindelijk met 2-0 verloren. De Deense back werd gewisseld voor debutant Ahmetcan Kaplan, die volgens Van ’t Schip een goede indruk achter liet tijdens de wedstrijd.  

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de fans uithalen naar een speler van de club. Zo werd ook middenvelder Kenneth Taylor twee wedstrijden op rij uitgefloten. Daarnaast staan er ook veel negatieve reacties onder posts van Ajax zelf. Dit is kenmerkend voor het chaotische seizoen van de club uit Amsterdam. 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...