‘Wie zou mij nou willen hacken?’

Publicatiedatum:

De locatiegegevens van een aantal Nederlandse mobiele telefoons staan op dit moment te koop op Datarade.ai. Dat is een online marktplaats die begon in Berlijn. Het gaat op dit moment al om miljoenen telefoons die geregistreerd staan. Per dag wordt dit aantal aangevuld met nog eens tientallen. Dat hackers en criminelen alleen maar achter de gegevens van rijke of bekende mensen aan zitten is volgens Jasper Bakker, een ICT-kenner en contentproducent bij AG Connect, een misverstand.

“Heel veel mensen op het internet denken: ‘Ik ben helemaal niet interessant. Wie zou mij nou willen hacken?’”, aldus Bakker. Volgens de ICT-kenner moeten we het stelen van gegevens meer gaan zien als zakkenrollen. Voor zakkenrollers kan elke handtas en broekzak immers iets waardevols bevatten. “Er zou er maar eentje bijzitten die gisteravond bij een seksclub was.” Bakker meent dat dit soort informatie kan leiden tot chantage.

Als advies drukt Bakker alle Nederlanders op het hart om wantrouwig te zijn en niet zomaar alle appjes en mailtjes te openen. “Maar valt het 100% te voorkomen? Nee.”

SCHIPHOL – ANP MICHEL VAN BERGEN
+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...