Blijdschap om nieuw seizoen Flikken Maastricht: “Kijk een nieuwe aflevering meestal vier a vijf keer”

Vanaf 2 februari gaat het achttiende seizoen van Flikken Maastricht van start. De serie is de langslopende dramaserie van Nederland. Marleen Huisman is al jaren groot fan van de serie. “De oude afleveringen heb ik inmiddels wel honderd keer gezien”

In Flikken Maastricht volg je een duo rechercheurs (eva en wolfs) met de nodige chemie, door wie het welbekende wel niet wel niet spel iedere aflevering volop gespeeld wordt. Daarnaast volg je ook een duo straatagenten die de lichtere zaken behandelen. Deze afwisseling is volgens Marleen Huisman ook de kracht van de serie. Ze merkt wel dat er door de seizoenen heen een verandering heeft plaats gevonden in de sfeer. “De serie is naar mij idee wat ‘donkerder’ geworden. Er is meer actie en geweld te zien in de serie en minder grappige of luchtige zaken en verhaallijnen.”

Door de jaren heen heeft Flikken Maastricht een grote scharen aan vaste kijkers weten te overtuigen. Ook dit jaar stond de serie weer op de derde plek van meest gestreamde series van de NPO. De populariteit is door de jaren heen constant geweest. Het grote succes hebben de acteurs naar eigen zeggen ook te danken aan de stad. “dit zou nergens anders kunnen” vertelde Victor Reineir bij RTL late night. Maastrichtenaren staan erg positief tegenover de serie in hun stad.

Linda Tromp, die al sinds seizoen 2 op de set van Flikken Maastricht werkt, spreekt vol lof over haar collega’s en de gehele cast en crew van de serie. Ze beschouwt hen als haar ‘Flikken-familie’ en deelt met enthousiasme: ‘Het is echt geweldig om op deze set te werken.’

Intussen is er een hele generatie opgegroeid met Flikken Maastricht. “Ik ben begonnen met kijken toen ik 9 jaar oud was. Vrij jong nog om de serie te kijken, maar ik vond het leuk en was verkocht aan de serie en aan Eva en Wolfs. Naar mate ik ouder werd snapte ik steeds meer van de serie. Het heeft mij door mijn af en toe moeilijke tienerjaren, puberteit en nu als volwassen gesleept.” Door de jaren heen heeft Marleen als fan veel mee gemaakt. mijn grootste fan moment was deze week. ‘’Ik droomde al jaren van figureren als agent in het politiebureau tussen mijn helden in, en deze week mocht ik deze droom eindelijk waar maken. Het was ontzettend fijn om mijn helden weer in actie te zien, ze te spreken en oude herinneringen te hebben opgehaald. Afgelopen dagen mocht ik nog een paar keer langs komen en toen hebben mensen van achter de schermen geregeld dat mijn grootste droom mocht uitkomen. Een foto tussen mijn helden in het was de beste dag van mijn leven.”

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55