Carry Slee komt uit de kast als non-binair: ‘Ik ben gewoon een mens’

Publicatiedatum:

De beroemde Nederlandse auteur Carry Slee komt op 74 jarige leeftijd uit de kast als non-binair in de podcast genaamd De Lesbische Liga. Het schrijven van haar nieuwste boek heeft erbij geholpen om achter haar genderidentiteit te komen.  ‘Zijn Jongen’ is het meest persoonlijke boek dat ze tot nu toe heeft geschreven omdat het gaat over de uitdagingen die ze heeft ervaren rond haar jeugd en identiteit. 

Slee onthulde dat haar vader altijd wilde dat ze een jongen zou zijn. Haar vader liet haar vallen toen ze begon te menstrueren, omdat ze een meisje was. “Ik had tot mijn twaalfde er alles aan gedaan om een jongen te zijn zodat hij me leuk vond. Zodat hij trots op me zou zijn,” deelt Slee. 

Ze weet niet zeker of het door haar opvoeding komt dat ze zich non-binair voelt. “Ik denk dat ik toen al een meisje was, maar geen meisje meisje. Maar door al die jaren dat ik me als een jongen gedroeg, ben ik ook van dat jongetje in me gaan houden. Dus voor mij was het veel te moeilijk om te denken ik ben een meisje of ik ben een jongen. Ik ben gewoon een mens,” benadrukt Slee. 

Tijdens het schrijven van ‘Zijn Jongen’, merkte Slee dat het begrip non-binair steeds vaker voor kwam in de samenleving en ook steeds meer mensen zich zo identificeren. “Doordat ik zo ging nadenken hoe het met mezelf zat, want ik moest er natuurlijk goed over nadenken, toen dacht ik: ja, dat klopt. Dat past bij mij,” vertelt Slee. 

Slee vond het niet eng om haar nieuwe identiteit te delen en was niet bang voor negatieve reacties. Haar jarenlange relatie met haar partner, Ellis, speelde hierin een rol. Ze is al vaker uit de kast moeten komen als lesbisch. Mensen zijn er niet diep op ingegaan toen ze uit de kast kwam als non-binair. “Niemand vond het raar. Het enige is dat ik een briefje kreeg van een man die vertelde dat hij Zijn Jongen een heel mooi boek vond, maar dat non-binair gedoe snapte hij niet.”

Verrassend genoeg maakte Slee zich meer zorgen over de reacties op haar boek, vooral vanwege de gecompliceerde relatie met haar vader. Als je lesbisch, gay of non-binair bent dan leer je al heel snel dat je mensen niet moet pleasenvertelt Slee. Ze benadrukte het belang van authentiek zijn, ongeacht iemands seksuele geaardheid of genderidentiteit. “Waarvoor moeten we allemaal doen zoals we niet zijn? Dat is toch belachelijk? Dan vinden ze je maar niet leuk.”

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...