Plannen voor het Citadelhofje liggen eerste kwartaal volgend jaar klaar

De plannen voor het Citadelhofje in Den Bosch, zijn begin volgend jaar klaar. Dit meldde wethouder Van der Geld dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Het Bossche college van B&W wil volgend jaar het eerste kwartaal een plan hebben met gedetailleerde massastudie, stedenbouwkundigplan en een grondexploitatie.

De plannen rondom de Citadelpoort hebben voorgaande maanden veel kritiek gehad van verschillende kanten. Onderdeel van het plan is het verwijderen van de bestaande twaalf woningen van het hofje. Hiervoor in de plaats zou een designmuseum komen en 185 nieuwe woningen. Bewoners van het Citadelhofje voelen zich door het besluit aan de kant geschoven en niet gehoord. Ook de SP heeft een motie ingediend tegen het nieuwe plan. Ondanks de kritiek van een aantal partijen in de gemeente, heeft het plan in een eerdere gemeenteraad een meerderheid van de stemmen gekregen. En zal het plan van de Citadelpoort door worden gezet. Wethouder Van der Geld gaf aan dat alle grondeigenaren bereid zijn mee te gaan in de plannen van de gemeente. De grondeigenaar van de woningen in het hofje is woningcorporatie Brabant woningen. Momenteel is de woningcorporatie in gesprek met de bewoners over vervangende huizen voor de bewoners tijdens het sloopproces.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55