Eindhovenaar vrijgesproken voor mishandeling tijdens verkeersruzie

Publicatiedatum:

‘S-HERTOGENBOSCH – Een Eindhovenaar die verdacht werd van mishandeling na verkeersruzie is vrijgesproken. Dat heeft de politierechter in ‘s-Hertogenbosch dinsdagmiddag bepaald.

De aangeklaagde, van ongeveer een jaar of twintig, moest voorkomen voor een uit de hand gelopen verkeersruzie. Hij vertelde dat hij voor een stoplicht stond dat op groen sprong. De BMW bestuurster voor hem, die de aanklacht tegen hem indiende, reed niet meteen weg. Vervolgens claxonneerde de Eindhovenaar. “Toen we beiden wegreden, trapte de BMW-bestuurster uit het niets op de rem.”, aldus de verdachte. Bij het eerstvolgende verkeerslicht zette de man zijn auto voor de BMW en liep naar de bestuurster. “Ben je gek geworden?” schreeuwde hij meermaals. Daarna riep de bestuurster: “Kom dan, kom dan, ik heb je toch op camera!” Vervolgens trok de vrouw de man naar binnen. Hij verzette zich naar eigen zeggen en duwde zich van haar af.

Geslagen?

De vrouw in dit incident gaf echter een andere verklaring. Zij vertelde dat de woordenwisseling inderdaad zo gegaan was, maar dat de man haar eerst geslagen zou hebben, waarna ze hem naar binnen getrokken zou hebben. Twee onafhankelijke getuigen bevestigen dat mevrouw geslagen zou zijn. Als bewijs stuurde ze de rechtbank eerder een foto van haar wang die volgens haar rood was uitgeslagen.

Uitspraak

Na beide verklaringen gehoord te hebben, werd de man uiteindelijk door de politierechter vrijgesproken. Er zou te weinig bewijs zijn om de man te veroordelen. Daarmee was ook de geldboete van 400 euro, die de man eerder opgelegd had gekregen, kwijtgescholden. De rechter vond het verhaal van de BMW-bestuurster niet geloofwaardig. “Ik vind het een vreemde reactie. Als ik in mijn gezicht geslagen zou worden, dan zou ik vervolgens niet iemand mijn auto intrekken.” Ook de foto vond hij niet overtuigend genoeg. Er zou weinig tot geen kleurverschil te zien zijn.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...