Man mishandelt ex-partner twee keer binnen drie dagen

Publicatiedatum:

Peter V. uit Gouda is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier weken voor het meermalig mishandelen van zijn ex- partner. Dat besliste de rechter afgelopen woensdag in de rechtbank van Den Haag. Peter V. mishandelde zijn ex-partner twee keer op een boot.

De twee mishandelingen vonden plaats op twee verschillende dagen. De eerste mishandeling vond plaats op 12 mei. Die dag bezocht Peter V. zijn ex op haar boot. Volgens Peter V. hadden beide veel gedronken en zijn ex- vrouw begon toen ruzie te zoeken. Dit leidde tot een mishandeling waarbij Peter V. de vrouw klappen gaf op haar hoofd en trappen tegen haar been. De foto’s en video’s in het dossier lieten grote hoofdwonden zien bij de vrouw. De verdachte bekende deze gebeurtenis en had er naar eigen zeggen “veel spijt” van.

Twee dagen later, op 14 mei, bezocht Peter V. weer ongevraagd de boot van zijn ex om te gaan drinken. Peter V. sloeg de vrouw die dag met een blik bier. Ook deze mishandeling bekende hij volledig. De rechter vroeg aan de verdachte: “Heeft u een alcoholprobleem?” De verdachte antwoordde: “Ik drink normaal nooit ‘s ochtends, want ik werk zes dagen per week. Mijn ex drinkt wel de hele dag.”

De verdachte had al een contactverbod met zijn ex vanwege eerdere veroordelingen voor mishandelingen. Toch stuurde Peter V. haar dreigende appjes en heeft hij haar opgezocht bij de boot. Volgens de reclassering, die ook aanwezig was, is alcohol een groot probleem voor de verdachte. Toen de officier van justitie vroeg aan Peter V. waarom hij voor de zoveelste keer zich schuldig heeft gemaakt aan huiselijk geweld antwoordde hij: “Het heeft te maken met mijn alcoholprobleem. Ik wil een wekelijkse alcoholcontrole om weer stabiliteit te creëren.”

De officier vond dat er genoeg bewijs was om de verdachte te veroordelen. In het dossier stonden de foto’s en video’s van het letsel bij de vrouw en de verdachte gaf zelf ook alle gebeurtenissen toe. Zijn advocaat vroeg de rechter om rekening te houden met het feit dat de verdachte nog een baan had en bij ontslag waarschijnlijk nog meer zou gaan drinken. De rechter veroordeelde de man uiteindelijk tot een gevangenisstraf van vier weken, waarvan één week voorwaardelijk met een contactverbod en alcoholcontrole.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...