Drukte bij DHL en PostNL: Recordaantal pakketten dit jaar  

Black Friday heeft niet alleen de consumenten in de ban, maar ook bezorgdiensten zoals DHL en PostNL. Na de drukte van Black Friday en Cyber Monday staan DHL en PostNL voor een logistieke uitdaging, in aanloop naar de aankomende feestdagen. De drukste periode start na het bestellen van items tijdens de Black Friday en Cyber Monday voor de feestdagen Sinterklaas en Kerst. 

DHL 
Gisteren was een record brekende dag voor DHL, waarbij meer dan twee miljoen pakketten werden verwerkt. Dit overtrof het vorige record van 1,6 miljoen pakketten op de dinsdag na Black Friday afgelopen jaar. Het aantal pakketten dat werd bezorgd op de 4.300 servicepunten van DHL bereikte een record van meer dan 300.000 pakketten. 

Om deze enorme drukte aan te kunnen, heeft DHL 2500 elektrische bestelauto’s extra geregeld en beschikt het over grote nationale sorteercentra. Het bedrijf meldt dat zij zich geen zorgen maken over de drukte in de komende maand en is vastbesloten dat de pakketten voor de feestdagen worden geleverd. Om ervoor te zorgen dat de pakketten op tijd aankomen, zorgt DHL ook voor extra uitzendkrachten die ingezet zijn om het werk meer vaart te geven. 

PostNL  
Ook bij PostNL staat er een groot team klaar. Een team van 50.000 medewerkers, van bezorgers tot sorteerders en extra wagens die bereid zijn om voor de drukke feestdagenperiode van start te gaan. PostNL geeft aan dat het een aanzienlijke toename in online bestellingen verwacht als gevolg van deze shoppingdagen en naderende feesten als Sinterklaas en Kerstmis. Normaal gesproken bezorgt het bedrijf ongeveer 1,1 miljoen pakketten per dag over heel Nederland. Echter, dit cijfer zal richting de feestdagen anders zijn. Naar verwachting kan het getal zeker stijgen naar ongeveer het dubbele aantal pakketten wat normaal verwerkt en bezorgd wordt.  

Om de logistieke keten verder te optimaliseren, heeft PostNL webwinkels gevraagd om hun Black Friday-acties vroegtijdig te starten en zo de pakketten gespreid over de dagen aan te leveren. Door middel van deze maatregelen, hoopt het bedrijf bijdragen aan een soepele en tijdige afhandeling van de feestelijke pakkettenstroom. 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...