Nieuw Philips standbeeld in Eindhoven 

15-05-2023, Laudonne Roos 

Als eerbetoon aan de oprichting van Philips is een beeld van Gerard Philips geplaatst in Eindhoven. ‘’Regio brainport Eindhoven is een verrijking voor de stad Eindhoven. Het kunstwerk van Gerard is thuisgekomen,’’ vertelt CEO Roy Jakobs tijdens de onthulling. Jakobs overhandigde het kunstwerk in het Gloeilampplantsoen op Strijp-T aan burgemeester Jeroen Dijsselbloem. Zodra het Victoriapark hernieuwd is verplaatst het beeld daar naartoe. 

Philips & Co is in 1891 begonnen in Eindhoven door Frederik Philips en zijn zoon Gerard. Het bedrijf is uitgegroeid door een van de grootste bedrijven ter wereld door hun kostenbesparende, betrouwbare elektrische gloeilampen. Nu 132 jaar na de start van het bedrijf is ontplooid tot het consumentenelektronicabedrijf dat we vandaag kennen.  
 
Ter gedachtenis aan Gerard Philips is het kunstwerk ‘Poort naar de Toekomst’ gemaakt door kunstenaar Andreas Hetfeld.‘’Philips is de allereerste hightech startup van de regio Brainport Eindhoven. Gerard is iemand die voor mij symbool staat voor wat mogelijk is. Hij creëerde wereldwijde impact,’’ vertelt CEO Roy Jakobs. Het kunstwerk is gelinkt aan zijn rol als founder, inspirator en innovator. Het beeld is letterlijk – door de vorm van het kunstwerk – en figuurlijk een poort naar de technische toekomst. ‘’Laat het kunstwerk een inspiratie zijn om te denken aan een wereld vol ongekende mogelijkheden en blijvende impact.’’  

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55