Vertragingen gebiedsontwikkeling niet nadelig voor Strijp-S

Publicatiedatum:

Gebiedsontwikkeling Strijp-S in volle gang k

EINDHOVEN – Als het aan Park Beheer Strijp lag was de gebiedsontwikkeling al in 2022 ten einde gekomen, maar een aantal crisissen gooide roet in het eten. Alhoewel deze niet altijd nadelig hoeven te zijn voor het gebied. Zo heeft ook Strijp-S weten te profiteren van de vertragingen. De einddatum voor de gebiedsontwikkeling in Strijp is weliswaar niet gehaald en verplaatst, maar dit leverde wel nieuwe inzichten en ontwikkelingen voor het gebied op.

De kredietcrisis in 2008 was van grote invloed op de plannen voor de gebiedsontwikkelingen in deze startup campus. De bestaande planning moest uitgesteld worden en er werden nieuwe afspraken gemaakt voor de herontwikkeling. Niet alleen de crisis speelde een rol hierin maar ook marktomstandigheden, bouwproblemen en innovatie zorgden voor uitstel van de plannen.

Deze veranderingen zorgden ervoor dat het Park Beheer Strijp met nieuwe inzichten moest komen voor de inrichting van Strijp-S. Bas Martens, projectmanager Park Beheer Strijp-S, geeft aan dat de nieuwe ontwikkelingen wel positieve gevolgen had. “Vanuit deze nieuwe inzichten is het zo gehete m2 werken ontstaan in Strijp-S.” zegt Bas Martens “Door de aanpassingen in de herinrichting bleven veel gebouwen nog intact, wat leidde tot de verhuur van ruimtes in de gebouwen aan startups en andere bedrijven.” Tot op de dag van vandaag heeft Strijp-S profijt van dit project.

Nadelen voor de eindfase

Op korte termijn zijn deze aanpassingen in de plannen natuurlijk nadelig. Er moet snel geanticipeerd worden op allerlei problemen en dit zorgt voor uitstel. Zo ook voor de laatste bouwfase (fase 4) geldt dat de plannen moesten worden aangepast. Het zou in 2023 van start gaan, maar deze datum is al gewijzigd naar eind 2024/begin 2025.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...