Gemeente Maasdriel viert haar 25-jarig jubileum

0
125
Bron: ANP Ruud Verhalle

Groot feest in de gemeente, door het 25-jarig jubileum zijn er een aantal plannen gemaakt om dit te vieren met haar inwoners. Een van die plannen is een wens-kerstboom waarin bewoners hun wens voor de gemeente in kunnen ophangen. De gekozen wensen zullen in de loop van 2024 verwezenlijkt worden.

In 1999 heeft er een herindeling plaatsgevonden tussen de elf kernen die zich nu kenmerken als de gemeente Maasdriel. Vijfentwintig jaar later is Maasdriel nog steeds als vanouds.

In het gemeentehuis staat een wens-kerstboom, hier kunnen bewoners hun wensen voor de gemeente in ophangen door middel van een kaart. De bedoeling van de boom is dat de gemeente een deel van deze wensen, aankomend jaar, zal gaan vervullen. 

Vervulling van wensen

De persvoorlichter van gemeente Maasdriel geeft aan dat dit wensen zijn voor sociaal belang en wensen die veel kunnen betekenen voor verschillende buurten en dorpskernen. Wensen zoals speeltoestellen in buurten, zijn zaken die de Gemeente kan realiseren. De Gemeente Maasdriel is trots op dat de inwoners altijd meedenken, helpen en erg betrokken zijn. 

Hoe gaan ze dit doen?

De gemeente heeft al heel wat wensen mogen ontvangen, die de jury gaat behandelen. Zo bekijken ze of de wens haalbaar is en of het een bijdrage levert aan de gemeente. De wensen zullen behandeld worden bij meerdere afdelingen, dit verschilt per wens. De bewoners waarvan de wens vervuld wordt, zullen gecontacteerd worden in Februari.

De gemeente heeft nog andere plannen in ontwikkeling om dit 25-jarig jubileum te vieren. Hierover wordt in de komende maanden nog meer bekend gemaakt.